— Etter samtale med de pårørende frigir vi navnene på de savnede, sa stabssjef ved Sunnmøre politidistrikt Jon Kåre Flo under en pressekonferanse på Rica Parken Hotell klokken 14.00. Politiet vil ikke frigi bilder av de savnede, etter ønske fra de pårørende.

De savnede er:

Kristin Krogen 23 år

Ronny Boger Vike 35 år

Gro Pedersen 46 år

Unni Søreide Rudi 52 år

Bjørn Olav Rudi 52 år

Ber for Kristin

Kristin Krogen (23) bodde i en leilighet sammen med sin mor og stefar i andre etasje. Vennene til den 23 år gamle Kristin Krogen klamrer seg til håpet om at hun fortsatt er i livet inne i ruinene.

Siden den første meldingen kom inn på hennes side på facebook klokken 07.00 i går morges har det strømmet på med fortvilte meldinger fra venner:

«Hold ut! Ikke gi opp Kristin! Håper du har funnet en lomme der inne som du gjemmer deg i. Jeg vil se deg igjen - hold ut! Vi ber for deg».

Sønn i militæret

I høst flyttet hun tilbake til Ålesund etter å ha vært utvekslingsstudent i flere år og er ferdig markedsfører fra BI. Til sommeren har hun planlagt reunion med studentene på Roskilde, skriver adressa.no.

Ekteparet Unni Søreide Rudi (52) og Bjørn Olav Rudi (52) bodde sammen i en leilighet i den andre leiligheten i andre etasje. Deres eneste sønn på 19 år var ikke hjemme og skal være i militæret.

Han dro tirsdag tilbake til militæret fra påskeferie og var ikke i blokken da den kollapset, skriver Dagbladet.

Bjørn Olav Rudi var veldig glad i fotball. Han var selv en aktiv senior-spiller i Aksla IL, trener for et aldersbestemt guttelag og AaFK-supporter.

Gro Pedersen og Ronny Vike bodde i hver sin leilighet i første etasje. Pedersen var aktiv i partiet Venstre i flere år. Hun var tidligere nestleder i Ålesund venstre.

Les også: - Så ut som et bombenedslag

Les også: - Raste ned en hel etasje

Prest Annstein Lothe har tatt seg av de pårørende til de savnede. Han sa på pressekonferansen torsdag at det er mange ulike typer følelser som melder seg hos de nærmeste til de savnede.

– Frustrasjon ved å skulle vente og ikke vite er en påkjenning. Samtidig har de forståelse for at de ikke vil sette andre menneskeliv i fare ved å gå for tidlig inn. For oss er det nå viktig å lage et opplegg framover som gjør at den enkelte og hver familie får en oppfølging, som de kan velge om de ønsker å benytte seg av, sa Lothe.

Ingen får flytte hjem

Foreløpig er det ikke aktuelt at noen av de evakuerte i området rundt blokken kan flytte tilbake.

Se video: Det brenner ennå i Ålesund — Det er fortsatt en gasslekkasje, og det er fortsatt en brann. Vi vet ikke hvor mye som er igjen på tanken og derfor opprettholder vi evakueringen, sa Flo.

— Huset er relativt ustabilt, så det er ikke mulig å gå inn i bygningen. Også på grunn av eksplosjonsfaren kan vi heller ikke gå inn. Dette er en vurdering vi gjør fortløpende, og den kan forandre seg.

Bistår de evakuerte

Opp mot 500 personer er fortsatt evakuert.

**Les også:

100 boliger evakuert**

— Vi bistår de ca 450 evakuerte på best måte. Vi agerer kun etter samråd med politi og brannmannskaper, sa ordfører Bjørn Tømmerdal (H).

Brannen i bygningen har i dag avtatt noe.

— Vi har fremdeles en propanbrann i bygget. Det vi har sett i dag er at den har minket noe i intensitet. Det kan bety flere ting. Det kan bety at gassen minker, noe vi håper, men det kan også være andre forhold. Det kan være ting som ligger og tetter. Vi har en løpende vurdering av situasjonen, og har ekspertise som hjelper oss på området, sa brannsjef Geir Thorsen.

Sørgegudstjeneste

Brannmannskapene kan fortsatt ikke si når propantanken vil være tom.

— Det er heller ikke bare brannen som gjør at dette er komplisert. Vi har en bygning som er svært ustabil, og må samarbeide med byggteknisk personale som gir oss råd. Vi har ikke konkludert med hva vi skal gjøre når bygningen blir frigitt, sa Thorsen.

Kommende lørdag vil det bli arrangert sørgegudstjeneste i Voldsdalen kirke.

— Når vi kaller det sørgegudstjeneste er det ikke en minnegudstjeneste eller begravelse. Det er en samling hvor vi skal la sorgen få være der og smerten, sa Annstein Lothe.

HUSET 20 MENNESKER: Fem av innbyggerne er savnet, 15 ble reddet.