Luksushotellene dukker opp som paddehatter langs sandstrendene på sørkysten av Gran Canaria for tiden. Men få av dem kan måle seg med Sheraton Salobre Golf Resort & Spa.

Det to år gamle luksushotellet ligger nemlig ikke ved stranden, men langt opp i fjellheimen, og gir Sydenturen en helt annen dimensjon – og selvsagt også pris. For her mangler det ikke på noe. Til gjengjeld må du ut med minst 3000 kroner bare for rommet pr. natt i høysesongen.

– De fleste som kommer hit for første gang, tror ikke det de får se. For her er det meste annerledes enn på andre feriehoteller på Gran Canaria, forteller hotellets markedsdirektør, Sandra Simone Leibrock.

På hotellet 13 kilometer opp i fjellet fra Maspalomas er ikke noe overlatt til tilfeldighetene. Alt er nøye planlagt og plassert inn i en stor og målbevisst helhet.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Jan M. Lillebø

15 bygninger Det svære hotellanlegget består av 15 bygninger, som slynger seg oppover fjellsiden i totalt 11 etasjers høyde fra bunn til topp. Gjestene kan boltre seg i syv ulike bassenger, hotellet har fire barer og tre restauranter. Og rommene er som fellesarealene preget av moderne design og dristige fargevalg. Gjestene kan velge mellom ulike romtyper – fra store dobbeltrom til luksussuiter for dem med fetest lommebok.

Overalt hvor vi beveger oss på hotellet vasser vi i spennende designmøbler, svære krukker og lamper og annet interiør i spennende fargemiks.

Ifølge Sandra Simone Leibrock kommer de fleste gjestene fra England, Tyskland, Frankrike og de skandinaviske landene. Hun innrømmer at luksusmarkedet på Gran Canaria ikke har tatt helt av ennå. Likevel er hun overbevist om at stadig flere av fremtidens velstående sydenfarere vil jakte på mer luksus og noe spesielt for å krydre sol— og badeferien med.

Panoramautsikt

På Salobre er det nok å ta seg til. Hotellet kan tilby nesten alt som tenkes kan innenfor hudpleie, spa og massasje, og selvsagt treningsmuligheter i fleng. Barna har sine egne klubber. Et av bassengområdene på toppen av anlegget er også spesielt tilrettelagt for småbarnsfamilier.

Dessuten trekke mange golfentusiaster hit. Den 27 hull store golfbanen på Salobre er en av Spanias beste, hevder Simone Leibrock. De som av en eller annen grunn måtte ønske det, kan spille golf med seg selv i simulator.

Men rosinen i pølsen er likevel bassengområdet på toppen av hotellanlegget. Et mer spektakulært badested er vanskelig å tenke seg. For her kan gjestene svømme og samtidig nyte en usedvanlig vakker 180 graders utsikt mot feriebyene Playa de Ingles, Maspalomas og Meloneras. Vender man blikket litt vestover, er også den snødekte vulkanen på Tenerife innen synsranden.

Vil gjesten trekke seg tilbake, er det bare å dra for gardinene i de svære himmelsengene og nyte solen eller et romantisk måltid uten innsyn.

Romantikk og giftelyst Også strandløvene har sine tilbud. For om gjestene vil bo i luksus til fjells, men sole seg på sandstranden ved havet, finnes det råd for det også. Hotellet har nemlig sin egen private strand like ved sanddynene i Maspalomas. Hele dagen går det shuttlebusser mellom stranden og hotellet, forteller Leibrock.

Hun legger til at hotellet tenker bredt i kampen om turistene. I tillegg til konferanser, golf og familieferie, er romantikk et suksessfullt salgstrick. Hotellet lokker med muligheter for å gifte seg, og har sin egen bryllupskonsulent på lur.

Tror på mindre hoteller Så er spørsmålet: Er det dette norske turister vil ha. Ja, hevder hotelledelsen på Salobre. Luksusopphold i Syden er fremtidens ferieform for dem som vil ha sol og varme, og som er villig til å betale mer for ekstra service og kvalitet.

Kommunikasjonsdirektør Lena Pettersson i Star Tour er slett ikke sikker på at hoteller som Salobre er veien å gå i kampen om dem som vil ha noe helt spesielt.

– Mange vil ha kvalitet, og betaler gjerne for dette. Men de vil i økende grad også ha det litt spesielle, mindre hoteller med atmosfære og historie, og som gjerne ligger i miljøer litt utenfor allfarvei, sier hun.

Star Tour har i år lansert et helt nytt hotelltilbud på varme reisemål. Det heter Blue Unik og består foreløpig av 16 hoteller på Kanariøyene, Italia, Egypt og Kapp Verde. Målet er etter hvert å kunne tilby 30 hoteller i særklasse, som Pettersson kaller dem.

– De tradisjonelle Sydenhotellene vil nok leve sine egne liv, men vi har tro på de litt spesielle hotellene med sine egne historier, personlighet og miljøer, som ligger utenfor de områdene vi gjerne forbinder med de typiske charterreisene.

Jan M. Lillebø
Jan M. Lillebø
Jan M. Lillebø