En helt konkret telefonsamtale skal være bakgrunnen for arrestasjonen, skriver Dagbladet.

PST har de siste månedene avlyttet Bhatti, og arrestasjonen av ham og kameraten kom på grunnlag av en telefonsamtale der Bhatti sier til kameraten:

«Hvor er det blitt av våpnene vi bestilte?»

Umiddelbart etterpå begynner Bhatti og kameraten å le.

**Les også:

Bhatti pågrepet før Obama-besøk**

— Sprengstoff Dagbladet har fått bekreftet fra ikke navngitte kilder at det var denne samtalen som fikk PST til å reagere.

— Jeg har ingen kommentarer utover det at vi har pågrepet to personer og siktet dem for brudd på våpenloven, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST.

Ifølge Dagbladet skal de to mennene også ha diskutert anskaffelse av sprengstoff.

VG mener å vite at Bhatti forsøkte å skaffe til veie sprengladninger med fjernutløsere. Informasjonssjef Martin Bernsen i PST vil verken bekrefte eller avkrefte dette overfor avisen.

- Gangsteraksjon Bhattis forsvarer John Christian Elden beskriver hvordan pågripelsen skjedde.

— Det kom en kassebil kjørende opp på siden av ham. Plutselig hoppet fire-fem menn ut og kastet seg over ham. Blant annet trakk de en hette over hodet hans og dro ham med seg inn i bilen. Bhatti sier han ikke ble foreholdt at det var politiet som hadde hentet ham før han var inne i kjøretøyet. For ham var det en ren gangster-aksjon, sier Elden til VG.

Bhatti selv sier til Dagbladet at han regnet med å bli arrestert, og at han har vært klar over at telefonsamtalene hans har blitt avlyttet.

Morten Holm/Scanpix