Ingen skader er så langt oppdaget på sjarken Marina som ble funnet på 80 meters dyp vest for Andøya i Vesterålen natt til onsdag.

På grunn av tekniske problemer er det kun foretatt undersøkelser med undervannskamera på sjarkens venstre side.

Fiskeren fortsatt savnet

– Bildene viser at fiskebåten på denne siden tilsynelatende er hel, opplyser stabssjef Magne Hugo Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Undersøkelsene fortsetter onsdag formiddag. Fiskeren Kristian Knudsen (68) er fortsatt savnet, opplyser politiet onsdag morgen.

Det var Kystverket som fant Marina.

– Båten som Kystverket disponerer, MS Beta, tok med seg en miniubåt til stedet som vi fikk påvist tirsdag, og gjorde der et funn av sjarken klokken 3.50 natt til onsdag, sier operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Hun forteller at det var dårlig vær i området, noe som blant annet førte til at en vaier til undervannskameraet ble slitt av.

Lastebåt i arrest

Politiet slår fast i en pressemelding onsdag morgen at den russiske lastebåten Mekhanik Tjulenev blir liggende i arrest i Bodø til alle nødvendige undersøkelser er gjennomført.

Tirsdag ettermiddag sa politiet at det er funnet riper i skroget på den russiske båten, men det var da for tidlig å si om ripene hadde sammenheng med et eventuelt sammenstøt med sjarken, eller om de stammer fra en tidligere hendelse.

– Både kapteinen og mannskapet om bord har hele tiden samarbeidet for å klargjøre denne saken, uttaler stabssjef Nilsen.

Han opplyser at politiet planlegger å få hevet Marina så snart det praktisk lar seg gjøre.

SCANPIX
SCANPIX
SCANPIX