Dykkere fant fredag ettermiddag bilen til en av de to savnede mennene i Mandalselven. Begge de savnede befant seg i bilen.

Politiet bekrefter overfor NTB at det er bilen til den savnede 52-åringen som ble funnet på bunnen av Mandalselven. Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen bekreftet fredag kveld at det er de to savnede som befant seg i bilen.

Tre dykkere ble fredag ettermiddag sendt ut i elven i forbindelse med søket etter Per Ardiles (26) og Torodd Olsen (52). Kort tid etter ble en kran satt inn for å heise bilen opp av elvevannet.

– Mange lurer på hvordan dette kan ha skjedd. Men det vil vi aldri få vite, for det var ingen vitner til hendelsen, sier Gabrielsen. Han kan fortelle at det var den yngste av de to mennene som satt bak rattet.

Sportsbil

Det er den svarte Mercedes 600 CL, som tilhørte 52-åringen, som ble funnet i elva. Ifølge politiet skal Ardiles natt til julaften ha ytret sterkt ønske om å prøvekjøre bilen. De to ble sett sammen da de rundt klokken 2.30 natt til julaften forlot utestedet Berzerk i Mandal sentrum.

Den siste observasjonen av de to ble gjort av drosjesjåføren som kjørte dem til Olsens bolig, hvor bilen sto parkert.

– De har kommet kjørende igjennom hovedgata i Mandal sentrum, da de av en eller annen grunn har mistet kontrollen over bilen og kjørt ut i elven, sier Gabrielsen.

Ingen vitner

Politiet har ingen opplysninger som tyder på at hendelsen var noe annet enn en ulykke. Den skjedde midt i Mandal sentrum natt til julaften. Likevel finnes det ingen øyenvitner til ulykken.

Det var imidlertid et vitne som meldte fra til politiet om at bryggekanten mot Mandalselva hadde skader som kunne tyde på at en bil hadde kjørt utfor. Alle mobilspor stopper også i Mandal sentrum, noe som underbygger teorien om at de har kjørt ut i elven, ifølge Gabrielsen.

Ardiles ble meldt savnet av sine foreldre da han ikke kom til middag på julaften som avtalt.

Les også: Leter i sjøen etter savnede

KURT ENGEN/FÆDRELANDSVENNEN
Schr?der, Tor Erik
Schr?der, Tor Erik