Helseminister Bent Høie og ektemannen Dag Terje Solvang reiser til Paralympics. De vil være til stede på arrangementet fra 14. til 16. mars

Det har lenge vært heftige diskusjoner om Russland homolovgivningen. Landet innførte i sommer en svært omdiskutert anti-homolov som kriminaliserer all positiv omtale av homoseksualitet overfor mindreårige.

— Vi gleder oss til å reise og heie på alle de norske utøverne som skal delta, sier Høie til Aftenbladet.

Han vil være regjeringens representant under arrangementet.

På spørsmål om han tar med seg ektemannen for å markere sin avstand til OL-vertenes homolovgivning, svarer Høie følgende til Aftenbladet:

— Det er naturlig å ta med Dag Terje når jeg deltar på arrangementer av denne typen. Når det er sagt, alle forstår når vi deltar der som to menn som er gift, hva vi mener om homofiles rettigheter.

Fra før er det kjent at Høyre-kollega, kulturminister Thorhild Widvey, uansett skal til OL i Russland. I motsetning til flere internasjonale topp-politikere akter hun ikke å boikotte åpningsseremonien.

— Vi tar opp menneskerettigheter og homofiles rettigheter direkte med Russland og mener at det er den beste måten å jobbe for bedre forhold på - heller enn en symbolsk boikott, sa Widvey til Aftenbladet nylig.