Møtet med de fem tiltalte ble for sterkt for bergensjenten, som nå er blitt 17 år gammel. På begge sider av henne satt mennene som skal ha gått sammen om å voldta henne en desembernatt i fjor. Den siste av de tiltalte, Bestun Karim Assad, har stukket av og er etterlyst over hele verden.

– Som et dyr

De fem mennene i tyveårene måtte forlate salen. Deretter fikk retten høre jentens rystende forklaring om rusmisbruk og seksuelle overgrep.

– De behandlet meg som et dyr hele kvelden. De hadde det moro med å høre meg skrike, forklarte 17-åringen gråtkvalt.

Hun mener hun har blitt utsatt for overgrep som er typiske blant rusmisbrukere.

– Voldtekter skjer hver eneste dag i rusmiljøet. Alle jentene jeg kjenner har blitt voldtatt, også dem som er yngre enn meg. Men det blir sjelden anmeldt, forklarte 17-åringen.

For to år siden var hun med på en tur til Færøyene i regi av en privat barnevernsinstitusjon. Mens turlederne dro på fisketur, ble den da 15 år gamle jenten etterlatt på hotellet. Der traff hun to italienske fiskere, som inviterte henne med for å røyke hasj.

På hotellrommet ble hun voldtatt av begge to. Mennene ble dømt til fengsel i henholdsvis ett år og ett år og tre måneder. Turlederne måtte senere tåle kritikk for å ha latt jenten være igjen på egenhånd.

– Ble bitt og fotografert

Jenten flyttet til Sørlandet for å delta i et rusavvenningsprogram. Men i desember i fjor stakk hun av.

– Jeg var sugen på rus, og ville bort, forklarte hun.

Via bekjente skal hun ha truffet flere av de tiltalte, og ble med på en kjøretur til Oslo. På vei til leiligheten skal sjåføren ha stoppet for å kjøpe heroin til jenten.

– Jeg røykte heroin i leiligheten. Jeg ble veldig svekket fysisk. Jeg hadde ingen motstandskraft, men hodet var med, forklarte 17-åringen.

Etter kort tid skal Assad ha dratt henne ut på badet og voldtatt henne. Deretter skal hun ha blitt misbrukt etter tur av flere av de andre tiltalte.

– Han som er etterlyst (Assad, red.anm) var den mest brutale. Det virket som han hadde gjort det tusen ganger før, forklarte hun.

Jenten skal ha blitt bitt, holdt nede og fotografert med kameramobil mens voldtektene pågikk.

– Jeg sa nei hele tiden, men de hørte ikke etter, forklarte 17-åringen, som navngav flere av voldtektsmennene.

Da hun senere fikk legehjelp, skal hun ha hatt så store smerter at den gynekologiske undersøkelsen ikke kunne gjennomføres.

To fornærmede

Tre av mennene er også tiltalt for å ha voldtatt en 29 år gammel kvinne i fellesskap, i den samme leiligheten. De to fornærmede har anmeldt saken og pekt ut leiligheten uavhengig av hverandre. Det er et av aktoratets sterkeste kort i saken.

Alle de tiltalte nekter straffskyld, og avviser at de har hatt sex med 17-åringen. En av dem har forklart at han er strengt religiøs og jomfru, en annen at han er homofil.

Advokat Anne Marstrander representerer 25-åringen som er den eneste som har innrømmet å ha vært i leiligheten.

– Han erkjenner å ha kjørt bilen til Oslo og at han var i leiligheten med fornærmede, men han vil ikke si hvem andre som var der. Han stiller seg uforstående til anklagene om voldtekt, sier Marstrander.

17-åringens bistandsadvokat Marit Thorvaldsen sier klienten hennes har vært gjennom grufulle opplevelser.

– Hun var akkurat i ferd med å komme seg på beina etter den første voldtektssaken – så skjer det igjen. Hun ønsker å forklare seg så godt hun kan, men samtidig er det en kjempebelastning for henne, sier Thorvaldsen.

– Når hun sier at slike overgrep skjer i det stille i rusmiljøer, så er det tankevekkende, legger hun til.