Bildene er tatt i kronprinsesse Märthas salong på Skaugum fredag. Den lille prinsessen er ni dager gammel, og storebror Marius er med på flere av bildene.

Fotografen er Guri Dahl som også tok kronprinsparets private brudebilder og bildene til den offisielle bryllupsboka som kom et par måneder etter bryllupet.

Den lille prinsessen er kledd i hvitt, mens mor har på seg grå ullgenser, pyntet med en vakker brosje. Kanskje en fødselsgave fra kongeparet?

Etter bildene å dømme, utvikler den lille jenta seg som hun skal. Fortsatt er hun svært lik sin far på samme alder. Den største forskjellen er vekta. Mens lille Ingrid Alexandra veide 3.686 gram da hun ble født, var pappa nesten 800 gram tyngre. Likheten er også slående med de første babybildene av tante Märtha Louise.

Lurte alle

Det har neppe gått noen hus forbi at kronprinsesse Mette-Marit «lurte» alle og dro hjem fra sykehuset med sitt nyfødte barn bare noen timer etter fødselen. Av bildene ser det ut til at det ikke var noe minus.

Mor og barn har kunnet slappe av i hjemlige omgivelser fra første stund. Familie og venner er blitt tatt imot i fred og ro i familiens nye hjem, uten at pressefolk og publikum har stått klare utenfor sykehuset for å registrere hvem som kom og gikk.

Mormor, Marit Tjessem, var på plass på Skaugum allerede da familien kom hjem fra sykehuset, og farmor og farfar, dronning Sonja og kong Harald var de første besøkende utenfra samme kveld. De uttrykte det samme som de fleste besteforeldre: Hun er verdens flotteste barnebarn!

Stolt storebror

På de to første bildene som ble lagt ut på kongehusets hjemmesider lørdag kveld, står en stolt og smilende storebror Marius i stripete genser ved siden av mamma og lillesøster og kronprins Haakon i bakgrunnen.

Mens Ingrid Alexandra foreløpig blir hjemme med mamma, pappa og barnepike på Skaugum, er Marius i full sving som førsteklassing på Jansløkka skole. Skolen er nærmeste nabo til Skaugum, så sjuåringen har kort vei hjem til lillesøster etter skoletid.

Kronprins Haakon som for tiden er regent for sin far, får det travelt neste uke når Portugals presidentpar kommer på besøk. Men utover å lede statsråd og ta imot audienser, har den nybakte pappa'n rikelig tid til å være sammen med familien de nærmeste ukene.

Foto: Guri Dahl