Dagen før dagen er det meste under kontroll i Vestlandske kunstindustrimuseum. De femten masterstudentene, som stiller ut prosjekter innen fagområdene visuell kommunikasjon og rom— og møbeldesign, har jobbet med prosjektene i to år. Resultatet er blant annet illustrasjon til musikk, miljøvennlige møbler og en husbåt.

Thord Veseth Foss’ har laget en visuell ramme for den norske mp3-spilleren Mica.

– Musikk er viktig for identiteten din. Før var platecoveret viktig, nå er det mp3-spilleren som viser hvem du er, sier han.

– Det må være noe spesielt for at man skal velge en ukjent spiller. Jeg har ønsket å lage en design der man knekker kodene dersom man er «innenfor», sier Veseth Foss.

– Alle har en helhet i prosjektene sine og ser utenfor sin egen interesse, sier Åse Huus. Hun er masterkoordinator ved Kunsthøgskolen og stolt over det de nå ferdig utdannede kunstnerne har fått til.

– De formidler hva design er og hva design kan være. Mer enn på det tidligere hovedfaget får studentene med seg en teoretisk ballast, slik at de kommer ut med en god kulturforståelse, sier Huus.

I forbindelse med utstillingen blir det tirsdag også arrangert en designkonfe-ranse i Bergen i samarbeid med Bergen næringsråd. Konferansen vil sette fokus på den rollen design kan spille i utvik-lingen av løsninger for næring og sam-funn i årene som kommer.

Les mer om utstillingen her.

Sunde, Helge