— Jeg synes det er utrolig skuffende. Jeg synes nesten det er som å holde meg, som stortingsrepresentant, for narr, sier Dåvøy til Vårt Land.

Dåvøy, som er sterkt kritisk til å tilby ultralyd til gravide allerede i tolvte uke, stilte for under tre uker siden Anne-Grete Strøm-Erichsen spørsmål om regjeringens standpunkt. Svaret fra Stortingets talerstol var at regjeringen avventer til alle sider ved spørsmålet er grundig belyst.

Behandlingen i Nasjonalt råd og debatten på konferansen 16. januar vil være et viktig beslutningsgrunnlag for regjeringen, sa Strøm-Erichsen ifølge avisa.

— Hun sier til meg i spørretimen at dette skal vi behandle på et bredt grunnlag ved å holde en konferanse, men så venter hun ikke til etter konferansen. Hun vet ikke hvilke råd denne konferansen vil gi, sier Dåvøy oppgitt. Hun sier hun ikke kan forstå annet enn at beslutningen om å innføre tidlig ultralyd allerede er klarert i regjeringen.

Konferansen blir arrangert av Helsedirektoratet etter initiativ fra helseministeren selv. Dåvøy spør seg nå om det er noen vits å arrangere konferansen. Det samme gjør Senterpartiets familiepolitiske talskvinne Christina Ramsøy. SVs Geir-Ketil Hansen som sitter i helsekomiteen på Stortinget, sier han ikke ville gjort det samme som helseministeren i denne saken.