David Toskas plan om å rane Norges Bank i Stavanger sto og falt på at vinduet til bakgården lett skulle la seg knuse. Men da ranerne slo til, oppdaget de at vinduet var av forsterket glass. Dermed måtte de tømme to fulle AG-3 magasiner mot ruten før den løsnet. Dette forsinket ranet dramatisk.

Først etter at ranet var over, forklarte medhjelperne at de hadde forsøkt å advare ham.

Mer enn et kvarter

Da ranslaget kom seg av gårde, hadde de brukt nesten dobbelt så lang tid som planlagt.

Kamufleres

— Ved å lage en liten åpning i kabelen og fylle den med vann, vil hele kabelen kortslutte. Dette er noe som kan skje naturlig; det kan derfor kamufleres som en naturlig feil. Det er uendelig av muligheter for hva man kan bruke et linjebrudd til, men det er begrenset hvor mange ganger man kan bruke dette i Norge før det blir iverksatt tiltak mot det, sier Toska i et avhør.

Han forteller at han hadde større tro på å få til noe slikt i Stavanger enn i Oslo, for i Oslo var dette konseptet «litt oppbrukt», som han sier. Han hadde kontakter med detaljkunnskap om telenettet i Stavanger.

Likevel endte han opp med å skrote linjebruddplanen, og heller gå for et slags stormangrep der et stort lag skulle ta kontroll over området og skremme politiet fra å gripe inn.

Aftenposten/Bergens Tidende