– Hun ga en veldig tydelig, klar og detaljert forklaring, sier bistandsadvokaten til den ni år gamle jenta, Inger Johanne Dehli, til NTB.

I et rundt to timer langt dommeravhør i Trondheim torsdag fikk jenta fortelle om hva som skjedde i hjemmet hennes på Skogmo i Overhalla søndag kveld og natt til mandag. Det var denne natten hennes mor Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept.

Både politiet og jentas bistandsadvokat føler at saken mot 26 år gamle Bahadir Mirzaolimov er styrket etter avhøret.

– Styrker siktelsen

– Vi har fått en del opplysninger som vi vil gå videre med i etterforskningen. Blant annet kommer vi til å konfrontere den siktede med flere detaljer fra avhøret av jenta, sier politiadvokat i Nord-Trøndelag, Ludvig Strugstad, til NTB.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke gå konkret inn på hva jenta har forklart.

Det synes ikke å herske tvil om de grove trekkene i hendelsesforløpet, men forklaringen jenta ga i dommeravhøret har vært med på å belyse saken ytterligere for politietterforskerne.

– Opplysningene hun ga underbygger siktelsen i saken, poengterer bistandsadvokaten, Inger Johanne Dehli.

Varslet faren

Både forsvareren og bistandsadvokaten stilte spørsmål til jenta, via en avhørsekspert med spesialkompetanse på avhør med barn.

Jenta var bundet i andre etasje mens moren og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept i samme hus en gang mellom klokken 23 søndag kveld og 7-tiden mandag morgen. Hun klarte etter hvert å komme seg løs og fikk ringt og varslet faren sin.

Advokat Dehli mener jenta ga en uttømmende forklaring, og at hun fikk sagt det hun ville si.

– Slik jeg ser det, er det ikke behov for flere avhør, sier hun.

Vil avhøre fredag

Politiet håper å kunne avhøre Mirzaolimov allerede fredag. Han har hittil vært for svekket til å bli avhørt.

– Jeg regner med at han bli avhørt fredag – såframt han er i form til det. Vi mener vi har rett mann her, og denne saken går sakte, men sikkert framover, sier Strugstad.

Niåringen bor hos faren sin og bli ivaretatt av helsepersonell.

HER SKJEDDE DRAPENE: Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept forrige mandag.
Gorm Kallestad (ARKIV)