Røde Kors-mannskaper med snøscootere lette natt til torsdag og torsdag morgen etter de to kvinnene, men utover formiddagen trakk Røde Kors-mannskapene seg ut av området på grunn av forholdene. Været hindret også en gruppe klatrere, bestående av medlemmer av en alpin redningsgruppe og lokale klatrere fra Rjukan, i å delta i aksjonen.

Et Sea King redningshelikopter ble torsdag morgen forsøkt satt inn i letingen, men forholdene var for dårlige til at helikopteret kunne delta. Sea King-helikopteret ble dermed stående på Notodden og vente på bedre vær.

Kom ikke som avtalt De to savnede 19-åringene er elever ved friluftslinjen på Seljord Folkehøgskole, og var på tur til Gaustatoppen i Telemark sammen med åtte andre elever og en lærer. Tre av elevene snudde og avtalte å møte de andre klokken 18.00 ved minibussen. Da de ikke kom som avtalt, ringte de til rektoren som igjen varslet politiet ved 20.30-tiden.

Seks av de savnede tok seg senere ned til Langefonnhytta, men to av jentene var ikke med i følget. De ni som er kommet til rette, ble tatt hånd om først på Rjukan og senere i Seljord. Ingen av dem skal være fysisk skadd.

–Falt utfor –Det er uklart hva som er skjedd. Men de har forklart at jentene sist ble sett da de gikk på vestsiden av fjellryggen Gaustaråen, og at de skal ha falt utfor bratthenget der, sier vaktsjef Per Arvesen i Notodden politidistrikt til NTB.

Det er ventet bedre vær i området senere torsdag. Gruppen fra friluftslinjen på Seljord Folkehøgskole var utrustet for en dagstur.

NTB