Det var nok ekstra mange som var litt ekstra spent under kveldens Viking Lotto-trekning. Norsk Tipping har den siste uken behørig annonsert at det i kveld var gode sjanser for rekordpremier — med hele 97 millioner kroner i potten.

Men da vinnerrekken 10-11-16-18-36-45 ble lest opp i kveld, ble det ingen ny norsk rekord.

- Har ekstra mye flaks

  • Det var tre dansker som delte potten, og vant 32,4 millioner kroner hver. Det hadde vært rekord om vi hadde fått en norsk vinner, sier Pål Enger, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping til bt.no.

— Hva er det du sier? Tre dansker?!

— Ja, Viking Lotto er jo et samarbeid mellom de nordiske landene og Estland. Førstepremiepotten kan gå til hvem som helst i disse landene.

- Danskene er jo flere, og de spiller kanskje mer, slik at sjansen var større der?

— Nei, tvert imot. Det ble spilt 22,2 millioner rekker i Norge, og bare rundt 9,5 millioner rekker i Danmark. Altså over dobbelt så mange norske rekker. Likevel var det danskene som vant, de har ekstra mye flaks der nede.

Ingen rekord

For det er ikke første gang danskene slår til. Selv om 32,4 millioner ville vært ny norsk rekord, er det ikke rekord i Viking Lotto-sammenheng. Den rekorden er det også danskene som har, men Enger husker ikke på stående fot hva summen er.

— Det har vært noen større enkeltgevinster, og de har også vært i Danmark, sier Enger.

- Hva vil du si til alle dem som har sett reklamene, spilt litt ekstra og som kanskje føler seg litt snurt nå?

— Det er selvsagt litt skuffende at vi ikke fikk noen norsk vinner. Men det er bare slik at tilfeldighetene rår. Denne gangen var det danskene som var heldigst - det er ikke så mye mer å si, sier Enger.

De tre danskene kommer fra København, Valby og Grenå, skriver Extra Bladet i kveld.

Er danskene verdige vinnere? Bruk kommentarfeltet!