Fergen fra Bergen til Hirtshals måtte snu på grunn av uvær i dag. MS Bergensfjord seilte forsinket fra Bergen klokken 13, men uvær gjorde at båten måtte gjøre vendereis etter en times seilas.

— Vi vet at det kommer inn veldig sterk vind i Nordsjøen i natt, som vil gi opp mot åtte meter høye bølger, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line.

— Da er det svært ubehagelig å være til sjøs, og det ville blitt store forsinkelser om vi skulle seilt.

- Flatt hav i morgen

Danskebåten skal gjøre et nytt forsøk i morgen. Båten går klokken 13, og skal være i Hirtshals klokken 08.30 søndag morgen.

— Fagfolkene sier de er veldig sikre på at det vil være flatt hav resten av helgen. Det er et lavtrykk som skal passere, og etterpå vil det være stille, sier Fardal.

Mer enn normalt

Fjord Line har hatt unormalt mye værtrøbbel denne høsten.

— Denne årstiden er jo mest utsatt. Men nå har vi hatt to kanselleringer både i oktober og november, så dette er litt mer en normalt. På årsbasis må vi vanligvis kansellere en til to prosent av seilingene, sier Fardal.

Passasjerene som reiste fra Bergen i dag, får tilbud om å overnatte på båten og bli med på turen i morgen. De kan også få billettene refundert, eller bli med på et senere cruise.