Foran neste helgs landskamp mellom Norge og Danmark, lar journalist Niels Ole Qvist i danske B.T. eder og galle renne over tastaturet. Vi nordmenn er sexgale i praten, men ligger med ryggen mot hverandre, vi snakker som en luftpumpe og har hjemmebrenneri som nasjonalsport.

Bergens-hets

Vi er noen stinkende rike oljesjeiker som betaler tre millioner for et bøttekott i Oslo. "Og hva er morsom ved å bo i eksempelvis Bergen, være god for en formue på et tresifret millionbeløp og allikevel bli våt hver gang det regner (300 dager om året)," under Qvist.

Den eneste kreditten han gir oss er at norske kvinner har større bryster enn danskene. Men sex er det skrøpelig med her oppe, forteller dansken. "Det blir gjerne med snakket. Ja, å være sammen med en nordmann minner faktisk om en film av Woody Allen; så mye snakk, så lite handling."

Qvist har til og med gjort seg opp en royal mening om Kronprins Haakon, som han mener likner ett eller annet som er feiet sammen etter en glad aften på byen.

Men det var fotball som var poenget, og fotballen drukner like mye for Qvist som vi nordmenn drukner i oljepenger. Kommentatoren er så pisse redd for at Danmark skal tape kampen mot Norge neste helg, at han mener det vil være et større nederlag enn det de opplevde ved Dybbøl Banke i 1864.

PUPPER: De eneste fordelene med norge er størrelsen på norske damers bryster, mener danske Niels Ole Quist. <br/>Illustrasjonsfoto: Scanpix