Bergenske dansetær får definitivt ikke fri første mai.

Om dansetærne trenger lufting etter åtte måneder med tunge vinterstøvler, så har du definitivt sjansen fredag kveld. Da entrer britiske Jools Holland og hans tolv mann svære storband scenen på Rick's.

– fast bestemt på å pumpe jazz, boogiewoogie, pop, reggae og adrenalin inn i vårbleike, norske vinterkropper. At konserten blir en humørfylt opplevelse av de store, er det liten tvil om. The Rhythm & Blues Orchestra er fremragende, og har gitt ut fem plater, som "Lift The Lid" og "Sex & Jazz & Rock'n Roll". Men det er slett ikke bare storbandsjef Julain Miles Holland er kjent som. Etter at han sluttet i popbandet Squeeze i 1980, har Jools ledet en rekke musikkprogrammer i engelsk tv.

Nå sjefer han i det fremragende BBC-programmet "Later with Jools" hver fredagskveld.

Jools er en pussig skrue. Han ser ut som en gresk smågangster, og kan i sitt eget show fremstå som glødende engasjert og samtidig lidenskapelig likegyldig. Men han har en stjernehøy kredibilitet både som tv-stjerne og musiker.

40-åringen har blant annet laget en prisvinnende dokumentar om The Police, og da The Beatles for et par år siden skulle lage videoserien "Anthology", var det Jools de gjenlevende beatlene ville ha. I tillegg er Jools en fremragende pianist, og pianofingrene hans har gitt gjenklang på platene til artister som B.B. King, Sting, George Harrison, Paul Weller, Cher, Eric Clapton og en rekke andre.

Mindre gullstjerne i søndagsskoleboken ble det ikke da pianisten Dr. John hyrte ham inn for å spille piano på en av platene sine. Slikt gjør seg på cv-en. I "Later with Jools" presenterer Jools Holland hver uke et knippe virkelig gode artister, blant annet har han hatt besøk av flere av dem du finner på årets Ole Blues-plakat.

Sist helg talte f.eks. listen Irlands store folk-helt Christy Moore, den fabelaktige vokalisten Eddie Reader, Babybird, reggaebandet Luciano fra Jamaica, P.J. Harvey & John Parish, samt den afrikanske world music-vokalisten Cesaria Eora. Og, for ikke å glemme, hans eget storband.

Bare at denne fredagen får du dem i Veiten i stedet for i ruten. Så får videoen ta seg av "Later with Jools" ...