— Første bud for RV på Stortinget er å få fjernet Bondevik-regjeringen, sier Dahle til BT. Listetoppen i Hordaland er ifølge partibarometeret inne på Stortinget, i likhet med partiets toppkandidat i Oslo.

Dahle som manglet i overkant av 1700 stemmer på en stortingsplass ved forrige korsvei, mener sjansene denne gang er store.

— Det skal bare marginale forskyvninger til for at jeg kommer på Tinget, sier han.

Den populære bystyrepolitikeren legger ikke skjul på at RV gjerne blir fødselshjelper for en Ap-SV-Sp-regjering, selv om Dahle mener den er vel lyserød og grønnfargen er svært så falmet.

— Men vi blir ikke noe støtteparti for en Stoltenberg-regjering. Vi skal drive venstre-opposisjon og kjøre beinhardt i store og viktige saker, sier Dahle. Han lister opp forsvar for folketrygden, kamp mot sosial dumping, sekstimersdag og få norske soldater ut av Irak og Afghanistan.

— Vi har et stort politisk rom å bevege oss i. SV selger jo unna viktige standpunkter i iveren etter å komme i regjeringsposisjon. Når Kristin Halvorsen rykker ut til forsvar for norske soldater under NATO-kommando i utenlandsoperasjoner, så er det et standpunkt som skjærer mange SV-sympatisører langt inn i hjerteroten og som rokker ved partiets historiske sjel, mener Torstein Dahle.

På målingen fra Norsk Respons passerer Frp 20-prosentgrensen, men partiets 1. nestformann Siv Jensen tar likevel ikke av:

— Det er alltid hyggelig når målinger viser økt oppslutning, men det er altså valgresultatene som teller, er hennes nøkterne kommentar.