Samtidig øker saken stadig i omfang. Politiet frykter nå at 111 barn er blitt seksuelt misbrukt av sexforbryteren, skriver VG Nett.

Politiet er nå overbevist om at en ukjente gjerningsmannen snart vil bli pågrepet.

– Det skal bare en telefonsamtale til før vi har lommemannen. Etter å ha sikret oss DNA-bevis fra flere steder og nybehandlet billedmateriale er lagt ut på nett er det bare et spørsmål om tid før noen kjenner ham igjen, sier politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos.

Lanserer nettsted

Tirsdag ettermiddag lanserer Kripos et eget nettsted hvor publikum kan følge etterforskningen av lommemannen. På den måten håper politiet å få inn tips som kan felle overgriperen.

På nettsiden www.lommemannen-kripos.no vil publikum få tilgang til nye fantomtegninger av lommemannen som stammer fra videoopptaket av overgrepet i en boligblokk i Trondheim i 2003. Publikum vil også få se hele opptaket gjennom en billedserie.

Tar selvkritikk

I en Brennpunkt-dokumentar på NRK tirsdag kveld innrømmer politiet at dårlig oppfølging av enkeltsaker og lemfeldig behandling av til dels grove sedelighetssaker har preget den omfattende lommemann-etterforskningen.

Det er flere eksempler på at politiet har unnlatt å avhøre ofre i saken, eller ikke igangsatt feltundersøkelser i form av vitneavhør, ifølge NRK.

Etterforskningsleder Jorid Kile Berg tror saken kunne vært løst for lenge siden dersom politiet i distriktene hadde gjort en bedre jobb fra start.

– Dersom vi hadde gjort alt det vi nå ser har blitt litt feil og tatt de rette grep fra start, så hadde vi kanskje ikke sittet uten en kjent gjerningsmann nå, sier Kile Berg til NRK.

FANTOMTEGNING: Lommemannen.