Dette skriver Aftenposten.

17. september 2002 ble en da 31 år gammel kvinne voldtatt ved Trollvann på Grefsenkollen i Oslo.

To år senere ble en 55 år gammel bosnier dømt til tre og et halvt års fengsel for voldtekten. Det avgjørende beviset var at offeret var sikker på at de hadde tatt rett mann. Senere ble likevel 55-åringen frifunnet av lagmannsretten. Årsaken var at det på åstedet var funnet en underbukse med sæd fra en annen mann enn tiltalte. Rettsmedisinerne slo fast at underbuksen mest sannsynlig ble etterlatt på stedet i løpet av den timen som gikk mellom overgrepet og til politiet fant den.

Nå, snart tre år senere, har politiet funnet en match til DNA-sporet fra underbuksen. Det viser seg at underbuksen stammer fra en 42 år gammel mann som er dømt for drap, og som av utseende, alder og etnisitet ligner svært på den mannen som voldtektsofferet beskrev.

42-åringen soner nå en dom på 13 år, etter at han i 2003 drepte samboeren sin. Foreløpig har han kun status som mistenkt i voldtektssaken, men politiet har gjenopptatt etterforskningen for fullt.

Advokat Jan Christian Kvanvik som representerer den drapsdømte mannen opplyser til Aftenposten at 42-åringen stiller seg uforstående til politiets mistanke.