Etter konserten i Flekkefjord skulle bandets sjåfør Dag Rune Bergheim og turnéleder Espen Isachsen kjøre semitraileren med 30 tonn utstyr til neste konsertsted, da bremsene på traileren sluttet å virke, skriver VG.

– Vi var ferdig pakket cirka klokken 4.30 og skulle kjøre tilbake langs E39 mot Kristiansand og deretter til Trondheim. Da vi var på vei ut av den første tunnelen i Svindlandbakkene ved Feda, begynte jeg å bremse ned. Ingenting virket, jeg hadde ikke noe bremsekraft på tralla. Jeg vurderte å kjøre bilen rett ut mot en fjellkant for å stoppe, forteller Bergheim.

Bandmedlemmene var ikke i traileren, men sov trygt i Flekkefjord. De reagerer sterkt på at noen vil dem så vondt.

– Det er helt forferdelig at noen kan gjøre sånt. I ytterste konsekvens kunne dette vært et drapsforsøk, sier Bård Jørgen Iversen, som spiller keyboard i D.D.E., og som også er bandets manager.

Men bandet slapp heldigvis med skrekken. En sving gjorde at Bergheim fikk redusert farten og kunne kjøre i sakte fart til nærmeste åpne verksted, som var på Hamar.

– Jeg fant årsaken med en gang. Bremseslangen var blokkert med en mynt. Da jeg løsnet koblingen, falt tikroningen ut, forteller mekaniker Frode Nybakken ved Volvo-verkstedet på Hamar.

Nå vil bandet anmelde det de mener er sabotasje på traileren, som er full av bilder og bandlogoer. De kommer også til å forsterke vaktholdet rundt bilene under konserter.

FORTSETTER: Bjarne Brøndbo og D.D.E. fortsetter sin sommerturne etter at traileren deres ble sabotert. Her opptrer de på Koengen i Bergen sammen med Carola. ARKIVFOTO: PAUL S.AMUNDSEN