En politimann skal også være siktet i samme sak, skriver VG Nett. Politimannen er siktet for brudd på taushetsplikten.

Det er Spesialenheten for politisaker som har pågrepet Tromsdal og siktet ham for korrupsjon. Normalt etterforsker denne instansen tjenestemenn i politiet, men dersom sivile personer blir trukket inn i en pågående sak kan også disse bli etterforsket av Spesialenheten.

— Vi kan gjøre dette når det skjer som en del av en etterforskning som er rettet mot ansatte i politi eller påtalemyndighet. I konkrete saker kan vi henvende oss til Riksadvokaten for å gå utenfor utenfor instruksen, sier lederen av Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til NTB.

Spesialenheten hadde mandag ikke innhentet fullmakt fra Riksadvokaten om å gå på utsiden av instruksen, men Presthus sier at den vil bli skaffet til veie.

NRK Brennpunkt avslørte at Tromsdal hadde forbindelser inn i NOKAS-saken og at han fungerte som agent for politiet. I forrige uke måtte han vitne i saken i Stavanger tingrett. I programmet hevdet Tromsdal at han kunne lede politiet til utbyttet av ranet. I retten sa 36-åringen at pengene likevel ikke stammet fra NOKAS-ranet.

I kjølvannet av NRK-dokumentaren iverksatte også Spesialenheten for politisaker etterforskning av de metodene politiet benyttet da de benyttet Tromsdal som hemmelig agent.