— Chess har klart å bli mobiltelefoniens svar på lavprisselskapet Ryan Air, sier Kim Olsen, redaktør i nettstedet Butikksiden.no.

— Vi har lagt merke til at Chess har markedsført seg som en billigaktør. Det var derfor interessant å se hvor godt de kom ut i forhold til de store selskapene, sier Olsen.

I pristesten til nettstedet, som ble lansert i forrige uke, vant Chess både kategorien «Billigste normalbruker», med abonnementet Chess Move, og «Billigste storbruker», med abonnementet Chess King.

For «normalbruk» har nettportalen tatt utgangspunkt i en ringetid på tre minutter hver dag, fire SMS og en MMS. «Storbruker»-kategorien er beregnet ut fra en ringetid på 15 minutter hver dag, fem SMS og to MMS.

— Nå blir det interessant å se om de andre selskapene klare å matche Chess sine rekordlave vinnerpriser, sier Kim Olsen i Butikksiden.no.

I testen for storbrukere var abonnementet Telenor Privat hele 7.500,- kroner dyrere enn Chess King.

Butikksiden.no har vært på Internett siden august 2002 og har nå en brukermasse på ca. 70.000 i måneden.

Normalbruker

1. Chess Move

2. Tele 2 Scratch

3. Chess King

4. Combitel Inverse

Med et normalt ringemønster mener Butikksiden.no at Chess Move er Norges billigste mobilabonnement. Det er også kåret til beste alternativ for småbrukere som ringer lite. Chess har gratis bytte av abonnement internt, samt meget billig MMS.

Kontantkort

1 Telenor Djuice kontant med mobilhandel

2 NetCom Mother kontant

3 Telenor Djuice kontant

4 Telenor Ring Kontant med mobilhandel

Husk at vinnerabonnementet forutsetter at du kjøper ringetid med mobilhandel. Kjøper du et vanlig Djuice kontantkort, vil prisen stige drastisk.

Storbruker

1. Chess King

2. Chess Move

3. Combitel mobilPluss Anno

4. BS Mobil Prater mye