KJERSTI MOKLEIV

— Frivillig arbeid betyr mye for dem som nyter godt av det, samtidig som det er verdifullt for dem som utfører det, sa Bondevik, før han i går ønsket Sesam lykke til med driften av Det gule huset.

Den 16 år gamle diakonale stiftelsen som hører under Bjørgvin bispedømme har siden i fjor brukt 3,5 millioner kroner på totalrenovering av bygningen på Wollert Konows plass. Huset på over 400 kvadratmeter var totalt falleferdig da stiftelsen i 2002 kjøpte det av kommunen for én eneste krone. Bygningen er den gamle Midttun skole, oppført i 1894.

— Oppussingsutgiftene har blitt dekket ved hjelp av pengegaver, oppsparte midler og stiftelsens eget innsamlingsarbeid. Vi har ikke måttet sette oss i gjeld for å gjennomføre dette, sier styreleder Jan Ramstad.

I går ble huset tatt i bruk for aller første gang, selv om den offisielle åpningen er i september. Malingsspann og verktøy var ryddet bort i anledning statsministerens visitt.

I Det gule huset skal Sesam drive åpen barnehage, ungdomsarbeid, psykiatrisk dagsenter og frivillighetssentral. I tillegg har stiftelsen ansvar for driften av eldresenteret som ligger like ved.

— Vi har 9 ansatte og rundt 200 frivillige, og det hele er et herlig kaos, sier daglig leder Torill Kongsbakk.