• Jeg har hatt en drøm. En drøm om at vi i dette århundre skal bli det Arbeiderpartiet var i forrige århundre, sa Carl I. Hagen da han møtte sine egne i går kveld.

Da Hagen ankom partiets valgvake i Oslo kl. 21.26 i går kveld, dundret seierslåten «We are the champions» gjennom lokalet. Partilederen gikk spissrotgang mellom fotografer og journalister frem til scenen. Her viftet han demonstrativt fotografene vekk. Mediene brydde han seg tilsynelatende ikke om i sådan historisk stund. Han var opptatt av sine egne. Det var Frp-erne han ville tale til.

Og han startet med å avsløre sin store drøm, slik en mulig enda større folketaler har gjort før han.

Hagens tre drømmer

— Jeg hadde før dette valget en drøm om at partiet skulle gjøre sitt beste valg noensinne det siste valget jeg er partileder. Tusen takk for at dere har gitt meg denne drømmen i oppfyllelse, sa Hagen til voldsom applaus.

— Grunnlaget er nå lagt for enda en drøm, nemlig at Frp i dette århundret skal bli det samme som Arbeiderpartiet var i det forrige århundret. Min tredje drøm er å møte på et landsmøte en eller annen gang i rullator eller rullestol, og da blitt møtt av landets statsminister, sa Hagen.

Partilederens ambisiøse drømmer var selvsagt tuftet på det beste valget partiet hans har gjort noen gang. Og et resultat som satte de øvrige borgerlige partiene i skyggen.

Vil uansett bruke makt

Hagen gjorde det på dette tidspunktet også klart at den nye styrken i Stortinget skulle brukes enten det ville bli en rød-grønn eller en borgerlig regjering.

— Skulle det bli en rød-grønn regjering, skal vi bli det toneangivende opposisjonspartiet frem til neste valg. Og vi har bygget en organisasjon som vil gjøre oss enda sterkere etter valget i 2009 og 2013.

Blir det borgerlig flertall så blir det også en eller annen form for borgerlig regjering med en annen leder enn den sittende statsminister, sa Hagen og gikk med hendene over hodet ned fra scenen. De tunge basshøyttalerne slår inn igjen med Hagen som «the champion». Som om det var noen som tvilte på det.

Jublet for fjernsynet

Fremskrittspartiet hadde sin valgvake i Oslo i Wallmans salonger like ved Akerselva. Her i hovedstaden er det mange som mener at salongene er så nær man komme danskebåten på landjorden.

Nå ble det verken flatfyll eller synlige mengder med billig brennevin på bordene i går kveld, til det var det for mange hvite duker, høye glass og oppstyltede servietter, som setter grenser for hvor mye moro man kan tillate seg. Men det var selvfølgelig moro for Frp-erne i går kveld. Og spesielt viste de det hver gang tv-kameraene slo på det røde lyset. Akkurat da skulle man tro det var seiers-nachspiel etter at landslaget hadde slått Brasil ut av VM i fotball. Det er visstnok helt normalt under valgvaker som sendes på tv.

Vel nede fra scenen var Hagen blitt enda mer begeistret over sine egne drømmer og gjorde følgende klart overfor Bondevik-regjeringen:

— Nå er det slutt. Ambisjonene til en person kan ikke lenger komme i veien for et bredt borgerlig samarbeid.

FIKK DRØMMEN OPPFYLT: - Jeg blir nok visepresident. Det sa en tiljublet Carl I. Hagen om sin egen posisjon etter at han i går blottla sine drømmer for partiet som det toneangivende gjennom hele dette århundret.<p/>FOTO: SCANPIX