— Det skal godt gjøres å ikke få seg jobb nå om dagen. Vi i bemanningsselskapene opplever at det er bonanza-tider. De som kjenner sin egen markedsverdi kan gjøre særdeles gode penger, selv om det går grenser, sier Olav Olsen, regiondirektør i region sør i bemanningsbyrået Adecco.

Sammen med Manpower har Adecco store deler av markedet for bemanningsbyråer. Begge melder om gode tider for egen bransje og for arbeidstakerne.

— Veldig mange av dem som går som midlertidig ansatte har veldig gode muligheter til å få seg spennende jobber. Antakeligvis er det lettere for midlertidig ansatte enn for fast ansatte å skaffe seg nye spennende utfordringer akkurat nå, sier Kjetil Pedersen, avdelingsleder i Manpower Kristiansand.

Flere midlertidige

Et meget stramt arbeidsmarked for arbeidsgivere gjør at mange bransjer skriker etter ansatte. Dermed er det lettere enn på lenge å få et bein innenfor i en bedrift og i arbeidsmarkedet.

— Arbeidstakerne kan nærmest velge og vrake i oppdrag. Vi kan omtrent bruke hvem som helst til hva som helst. Prognoser vi har viser at knappheten på arbeidskraft vil vare minst til 2010, sier Olsen.

Hungeren er spesielt stor etter bygg- og industriarbeidere, ingeniører, serveringspersonell, kokker, lagerfolk og til en viss grad it-personell.

Tall fra Statistisk sentralbyrå for andre kvartal i år viser at så mange som en av ti norske arbeidstakere er midlertidig ansatte.

Sammenliknet med samme periode i fjor har 16.000 flere personer flere nå et midlertidig ansettelsesforhold og i alt gjelder det 219.000 personer.

Fremgangen i bruken av midlertidig ansatte gjelder i bortimot alle bransjer.

Olsen i Adecco forteller at de har flere eksempler på at folk velger å si opp jobbene sine og heller leie seg selv ut til bedrifter. Det gjelder særlig ingeniører.

— Etterspørselen er så stor at de ser at det kan gi langt bedre betingelser, sier Olsen.

Tjener på jobbskifte

48 prosent av dem som skifter stilling går opp i lønn, mens en av ti går ned i lønn.

Den gjennomsnittlige lønnsøkningen man får ved jobbskifte for de med inntekt under 400.000 kroner er på hele 51.000 kroner, viser Manpowers arbeidskraftundersøkelse. Likevel bør folk tenke seg grundig om før de går til bemanningsbyråene, mener seniorrådgiver Børre Pettersen i LO.

— De skyfler arbeidskraft hit og dit og kaller alt midlertidig. De største er seriøse og det går stort sett ryddig for seg. Men det har poppet opp en underskog av små useriøse aktører. De bør arbeidstakerne være forsiktig med. Mange arbeidsgivere gir blanke blaffen i regelverket for midlertidige ansettelser, sier han.

Pettersen er enig i at det i mange bransjer er lett å skaffe seg jobb, men advarer arbeidstakere mot å basere seg på midlertidige ansettelsesforhold.

— Nå er det gode tider, men historien blir fort en annen når det ikke går like godt, sier Pettersen.

Seniorrådgiveren peker dessuten på at det er fort gjort å få en uryddig cv ved å hoppe fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. I tillegg risikerer du å ikke få være med på kompetanseutvikling i bedriftene samt få dårlige pensjonsvilkår.