Avgangen til Åslaug Haga har ført til den reneste stolleken i Stoltenberg-regjeringen. Lars Peder Brekk overtar fredag kveld statsrådsstolen i Landbruksdepartementet, mens Terje Riis Johansen (Sp) overtar Olje— og energidepartementet.

Ap-kabal

Samtidig benytter statsministeren anledningen til å endre Arbeiderparti-kabalen. Bjarne Håkon Hanssen får nøkkelen til Helsedepartementet av Sylvia Brustad, som selv forflytter seg til Næringsdepartementet, og Dag Terje Andersen tar over Arbeids- og integreringsdepartementet.

De nye statsrådene blir utnevnt i et ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 18.

**Les også:

Ikke imponert over ny regjering** |

Brekk støtter Navarsete som ny Sp-leder **|

Håper å sitte lenge som landbruksminister |

Brustad: Kritikk ikke årsaken**

Avlyser maktkamp

Samtidig er det klart at Brekk ikke er lederkandidat for Senterpartiet. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) bekrefter overfor NTB at det ikke er noen strid mellom henne og Brekk om toppstillingene i partiet.

– Det har det heller aldri vært, så jeg fatter ikke hva de medieoppslagene bygger på. Lars Peder Brekk stiller seg til disposisjon for partiet, og det er ingen uenighet mellom ham og meg, sier Navarsete.

Hun respekterer fullt ut valgprosedyrene i partiet og vil derfor ikke forskuttere valget på ny leder etter Åslaug Haga. Men det er en utbredt oppfatning i det politiske miljøet at Navarsete blir Sps neste leder, enten på et ekstraordinært landsmøte i september eller på det regulære i mars neste år.

**Les også kommentar:

Hagas vanlige levde liv**

I VINDEN: Lars Peder Brekk blir ny landbruksminister, samtidig som at han ikke lenger er lederkandidat for Senterpartiet.
SCANPIX