• Det var altfor stor bygningsmasse på eiendommen Herdla Fort. Statskog er ikke organisert slik at vi kan ta vare på slike bygninger. Derfor trakk vi oss.

Administrerende direktør Asbjørn Mathisen i Statskog sier dette til bt.no. Mandag var Mathisen på befaring på Herdla fort sammen med ordfører Kari Manger i Askøy kommune. Mathisen hadde med seg Nils Lygre fra Statskogs bergenskontor og Morten Kildal.

Mathisen sier til bt.no at Statskog i utgangspunktet var interessert i å overta det nedlagte fortet med de 175 mål friluftsareal og 100 mål bygninger.

Det er Skifte Eiendom — selskapet som Forsvarsdepartementet har opprettet for å selge unna eiendommer rundt om i landet. Dette er eiendommer som Forsvaret ikke lenger har bruk for. Landbruksminister Lars Sponheim, V, som er generalforsamling i Statskog, sa til Bergens Tidende for en måned siden at han var innstilt på å bidra til at det store området på Herdla blir sikret for allmennheten. Statskog eier mange eiendommer rundt om i landet og har mye penger.

— Litt forenklet kan du si at vi foreslår at kommunen bruker forkjøpsretten og at Statskog betaler, sa Sponheim.

Etter befaringen i går, har altså Statskog nå trukket seg ut av diskusjonen om hva som skal skje med det unike friluftsområdet på nordspissen av Askøy.

Ordfører Kari Manger var ikke tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.

<b>FRIOMRÅDE: </b>Landbruksminister Lars Sponheim vil ha friområde på Herdla.
KNUT STRAND