Tre dykkerlag med omkring ti dykkere fra Stavern dykkersenter og brannvesenet i Drammen har vært i sving siden klokken 9 torsdag morgen. Politiet søker nå uten håp om å finne Burud i live.

Dårlig sikt

Grums i vannet gjør at letemannskapene har slitt med sikten.

— I dag har sikten vært dobbelt så dårlig som i går. Dykkerne har kun sett halvannen meter foran seg, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mengden nedbør og bevegelse i sjøen avgjør bunnforholdene for morgendagens søk. Ifølge yr.no kan Tjøme få opptil 10 millimeter med regn på morgenkvisten fredag.

Asbjørn Aasheim som overlevde båtulykken utenfor Tjøme natt til onsdag, har torsdag forklart seg til politiet. Etter dette ble det letingen flyttet lenger vekk fra ulykkesstedet.

— På bakgrunn av forklaringene vi har fått fra den overlevende på sykehuset, har vi flyttet søket noe lenger sør, sier Aronsen.

Fikk bot

Kiwi-sjef Per-Erik Burud, mannen politiet tror førte ulykkesbåten utenfor Tjøme onsdag, fikk i forrige uke en bot for å ha kjørt for fort i Tønsbergfjorden.

— Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1.500 kroner etter at en politibåt observerte at han kjørte i for høy hastighet i en 5-knopssone, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Buruds 43 år gamle kone Anita Burud og den 41 år gamle Anne-Lene Novak Aasheim mistet livet i ulykken.

De to venneparene skal ha vært på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

Kiwi minnet Burud

Kiwi-ledelsen holdt torsdag minnestund for den antatt omkomne Burud.

— Vi har fått mange reaksjoner fra ansatte og ledere over hele landet. Per-Erik var en synlig og sterk person, som kjente veldig mange mennesker på alle nivåer i organisasjonen, konserndirektør Per Roskifte I NorgesGruppen til NRK.

Også lokalsamfunnet i Tjøme er preget av de to båtulykkene som rammet skjærgården deres den siste uken.

— En strøm av frivillige ønsket å bidra i letingen det første døgnet, men det er sivilforsvaret som har søkt langs strandkanten fram til klokken 21 torsdag kveld, sier Aronsen.