Etter en drøy halvtimes møte på ettermiddagen onsdag, kom de fire parlamentariske lederne ut i Stortingets vandrehall for å forkynne at det fortsatt er stor avstand, men at forhandlingene ikke er brutt.

— Vi skal holde kontakten utover kvelden. Det er ryddige møter, men det stor uenighet om sakene.

Og det er jo tradisjonelt stor avstand mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Vi er opptatt av å få et godt budsjett og derfor fortsetter vi. Men tilbudet må bli bedre, sier Jens Stoltenberg.

Høyres Oddvard Nilsen betegner forhandlingene som krevende, men sier at partene ikke har gitt opp.

Han vil ikke gå i detaljer om hvilke saker som skaper mest hodebry.

Jon Lilletun (KrF) fastslår også at det er stor avstand, men sier det er viktig for landet å få et godt budsjett, og at partene derfor vil holde på utover kvelden.

For å holde Stortingets frister for budsjettbehandlingen, må partene komme til enighet innen torsdag. Fristene kan skyves på, men det er likevel ventet en avklaring i løpet av kvelden.

Blir det brudd, rykker en regjeringskrise et hakk nærmere. Det kan bli aktuelt med en runde mellom regjeringspartiene og Frp, men en mer sannsynlig utgang er at regjeringspartiene legger fram en budsjettinnstilling uten flertall.

I så fall blir regjeringens skjebne avgjort under budsjettdebatten 26. og 27. november, etter at statsminister Kjell Magne Bondevik har stilt kabinettsspørsmål.

(NTB)