Nøyaktig klokken 01.45 steg de nygifte om bord i en av kongeskipets sjalupper, for å bli fraktet ut til det stolte fartøyet i Frognerkilen utenfor Bygdøy. Det hersket en munter stemning blant ventende pressefolk og tilskuere da kronprinsparet tok avskjed. En av de frammøtte spurte til og med om han kunne få være med, noe kronprinsen vennlig avviste.

-Strålende dag På spørsmål om paret hadde hatt en fin dag, svarte kronprinsen: -Ja, det har vært en strålende dag. Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var i godt humør, og virket slett ikke slitne, enda dagen sikkert hadde vært lang og hard for dem begge. -Det var virkelig en flott kjole du hadde på deg i dag, Mette-Marit, sa en av tilskuerne. -Ja, synes du ikke, svarte kronprinsen stolt.

Pussig sammentreff I et festlokale som ligger ytterst på bryggen ved Dronningen på Bygdøy, sto flere stivpyntede bryllupsgjester. NTB traff to av de inviterte i bryllupet til Jan-Erik Næss og Anne-Mette Hoel, som også giftet seg lørdag. -Vi hadde akkurat tatt farvel med "vårt" brudepar, da kronprinsparet kom. Først trodde vi det var noe Jan-Erik og Anne-Mette hadde funnet på, men vi skjønte fort at dette var ekte. Virkelig morsomt å kunne ønske også dem til lykke med dagen, sier Anne Brinch Skaara og Kim Skaara.

Hemmelig bryllupsreise Kronprinsparet ble hyllet med taktfaste hurrarop av bryllupsgjestene da det forlot Slottet litt etter klokken 01.30 bryllupsnatten. Like etter strømmet flere av gjestene ut på Slottsbalkongen for å vinke farvel. Etter at kronprinsparet hadde forlatt Slottet ble bryllupsfesten smått om senn oppløst. Ved 02.30-tiden hadde de fleste gjestene takket for seg. Hvor bryllupsreisen går, har de nygifte foreløpig klart å holde hemmelig. VG spekulerer i om ferden går til København med kongeskipet, men tar flere forbehold i sakens anledning. Sikkert er det iallfall at paret fikk en privat avslutning på det som av de fleste blir regnet som en nasjonal festdag av historiske dimensjoner.

GODT HUMØR: Kronprinsparet smilte da de ble fraktet avgårde i sjaluppen, trolig til Kongeskipet "KS Norge".