NTB og Åsmund Egeland

Den tradisjonsrike engelske kaken som Slottet har ønsket seg til kronprinsbryllupet, vil også bli å finne i Baker Nordbys butikker på Østlandet på selve bryllupsdagen 25. august og noen dager i forveien.

"Folkekaken" blir riktignok ikke 2,69 meter høy og i sju etasjer, som den på Slottet, men Karl Petter Nordby lover likevel ivrige slikkemunner en stor kakeopplevelse.

Kakebunnen blir den samme som den originale engelske som vil blir servert brudeparet. De små rektangulære bunnene skal dekkes med marsipan og pyntes på ekte bryllupsvis. Men blir kaken nøyaktig lik den på Slottet?

— Vi vet hvordan kaken lages, dette er en gammel kjent oppskrift, sier Nordby til NTB.

Det ser ikke ut som om bergenserne får nyte herligheten. Baker- og konditormester Bernt Lie Nielsen hos konditorforretningen ved samme navn har ikke tenkt den tanken.

— Det tror jeg ikke. Muligens lager vi en bryllupsvariant av den bergenske hvite dame, sier Lie Nielsen til BTs nettutgave.

— Kan dere oppskriften på kronprinsparets bryllupskake?

— Det skulle vi nok klart. Det er bare å bla litt i oppskrifter, sier konditormesteren.

Den tradisjonsrike engelske kaken er en såkalt richcake. Det betyr at den er mektig og fylt av masse godt, både frukt, smør, egg og sukker og gjerne også alkohol. Man trenger ikke så store stykker av den, forsikrer Karl Petter Nordby.