Kjetil Olsen

— Jeg har halsbetennelse fire-fem ganger i året. Jeg får ofte vondt i halsen når jeg fryser, sa Oslo-mannen i Stavanger tingrett i formiddag.

Han har tidligere erkjent at han var på besøk hos sin kamerat David Toska i Sandnes på vinteren og våren før NOKAS-ranet 5. april i fjor. Under ett av disse besøkene syklet han mye, ifølge sin egen forklaring.

Andersen sier at han brukte hetter han lånte av Toska for å unngå å fryse i halsen.

— Jeg brukte flere hetter ved flere ulike anledninger, sa 29-åringen, som fortalte at disse hettene lå i et skap på soverommet til David Toska og samboeren.

— Det var ikke noe privat sånn sett. Jeg lånte ofte klær av David da jeg var der nede, fortalte han da han fikk spørsmål om hvorfor han bare gikk inn og hentet klær i klesskapet.

Tekniske etterforskere har gjort DNA-funn i en hette som lå blant utstyret i ransbagene i Drammensfjorden. Politiet mener at dette er Andersens DNA-profil.

Hans DNA ble dessuten funnet på en hette i en av de utbrente ransbilene.

29-åringen nekter for å ha vært med på ranet, og er helt klar på at disse hettene må være de han brukte da han syklet i Sandnes. Andersen karakteriserer selv hettene som ”gocart-hetter”, ikke finlandshetter.

— Hadde jeg visst at det skulle bli sånn, hadde jeg brukt skjerf isteden, sa han i retten.

TILTALT: Lars-Erik Andersen forklarer seg i NOKAS-saken i Stavanger tingrett.
SCANPIX