Detaljer om prinsessebryllupet ble offentliggjort på en pressekonferanse som fylkesmann Kåre Gjønnes og brigader Bjørn Ruud holdt i Statens hus i Trondheim mandag. Ruud er leder for kongens adjutantstab og prosjektleder for bryllupet. Han kunne blant annet fortelle at brudeparet ønsker seg "stort og smått som man trenger når man skal stifte sitt eget bo".

Moderne kunst

I tillegg røpet Bjørn Ruud noen "spesielle ønsker" på parets ønskeliste. Først står bidrag til Märtha Louises fond, og deretter moderne kunst — tepper og bilder. Videre ønsker de seg flere deler til Flora Danica middagsservise, og et CD-skap med innhold. Hvilke deler og hvilke CD-er kunne ikke Ruud gjøre rede for i denne omgang.

Kongefamilien skal være i Trondheim fra onsdag 22. mai. Da kommer også de første gjestene. Festlighetene starter med en privat vennefest på restauranten Bølgen & Moi onsdag kveld.

Rosenborgs brakke

Høydepunkter torsdag er Trondheim kommunes varieté i Olavshallen, etterfulgt av regjeringens mottakelse på Royal Garden torsdag kveld.

På formiddagen skal kongeparet, brudeparet og de kongelige gjester også besøke forskningsstiftelsen SINTEF - og Rosenborg Ballklubs brakke på Lerkendal.

Kongeparet skal besøke en fotoutstilling med kronings- og signingsbilder i Trondheims Kunstforening, og Havstein Bo- og Servicesenter. Kong Harald skal også besøke Trondheim Krigsseilerforening.

Fredag formiddag arrangeres en utflukt til Munkholmen, der de kongelige gjester får lunch og en opptreden av Steinvikholm musikkteater.

Bryllupsnatten

Bryllupsmiddagen fredag holdes i Stiftsgården og et stort telt i Stiftsgårdens hage. Der holdes også det etterfølgende ball.

Bjørn Ruud avslo på pressekonferansen å opplyse hvor det nygifte paret skal tilbringe bryllupsnatten, men han opplyste at de vil forlate Stiftsgården "i full offentlighet".

Ari Behns antrekk

Flere detaljer om prinsessebryllupet skal offentliggjøres i en lang rekke pressemeldinger som Slottet har varslet fra 10. til 24. mai. Den 11. mai gjelder det levering av gaver, og den 18. mai brudebarnas navn og alder. Den 23. og 24. mai sender Slottet ut pressemeldinger nærmest på løpende bånd om kongefamiliens antrekk ved de ulike arrangementer.

Kongens og dronningens antrekk på bryllupsfesten offentliggjøres fredag 24. mai klokka 15.30, Ari Behns antrekk klokka 15.40, brudebarnas antrekk klokka 15.45 - og brudekjolen og brudebuketten klokka 15.50.

En pressemelding om ringene er varslet klokka 16.30, og om menyen klokka 19.00.

Kong Harald og Ari Behns taler blir offentliggjort i pressemeldinger klokka 20.20. Og den siste varslede pressemeldingen - klokka 22.10 fredag kveld - skal handle om bryllupskaken. (NTB)

ROSA OG BLÅGRØNT: Designprogrammet til prinsessebryllupet presentert i Stiftsgården i Trondheim. Det Kongelige Hoff og brudeparet har tatt initiativ til prinsessebryllupets designprogram.
Foto: Scanpix