Etter det Aftenbladet forstår er det kalt inn en eller flere skredeksperter for å være sikker på at redningsmannskapene ikke utsettes for fare. Aksjonen er nå i en fase der man leter etter en antatt omkommet person.

Pårørende informert

De pårørende ble informert ved 22-tiden søndag kveld.

— Vi vil starte arbeidet på stedet så snart det blir lyst. Men det er mange vurderinger som må gjøres før vi eventuelt tar oss ned til vannet, sier operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Det har hele natt til mandag vært vakthold på fv. 42, for å hindre at bilister kjører inn i rasområdet.

Helikopter med i søket

Et Sea King-helikopter, politi og dykkere fra brannvesenet satte sent søndag kveld i gang søk etter den savnede brøytebilsjåføren i området ved Gyavatnet mellom Tonstad i Sirdal og Helleland i Eigersund.

Det har gått et ras i området. Etter det Aftenbladet forstår var det brøytebilens GPS som ledet letemannskapene til dette området, etter at kolleger ikke hadde oppnådd kontakt med bilen.

— Av hensyn til mannskapenes sikkerhet er letingen er akkurat avsluttet for dagen og vil bli gjenopptatt i morgen tidlig, sier operasjonsleder Geir Gjesdal ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no klokken 23.15 søndag.

Avslutning av søk begrunnes med stor farepotensial for mannskapene i rasområdet. Kort tid etter at mannskapene var trukket ut av området ble et mindre ras, bestående av is og stein, utløst.

Politi på stedet bekrefter at brøytebilen ble tatt av raset og har havnet i Gyavatnet. Man antar at sjåføren befant seg i kjøretøyet da ulykken skjedde.