— Det har ikke vært noen forandringer i løpet av natten. Fortsatt er vannføringen i Lågendalen forbi Kongsberg svært stor, og fortsatt er Nybrua og Myntbrua stengt, mens Labrobrua likevel kan holdes åpen, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 5-tiden natt til torsdag.

Vannstanden i Numedalslågen steg fire meter onsdag, men likevel har ikke politiet i Norges nedbørsfylke nummer én for tiden mottatt meldinger om at folk har skadet seg.

— Vi har ikke fått melding om at det har skjedd noe dramatisk. Mange har selvfølgelig fått vann i kjellere, og avlinger er ødelagt, men ingen er så langt skadd, sier operasjonslederen.

For mange av innbyggerne i spesielt Kongsbergs-området og det isolerte tettstedet Rollag lenger nord langs Numedalslågen har de siste dagene vært en prøvelse. I morgentimene torsdag var hele 11 fylkesveier i Buskerud stengt. Mange steder er båt eneste fornuftige framkomstmiddel.

Ett lyspunkt for reisende gjennom Buskerud er at Jernbaneverket valgte å åpne strekningen mellom Hønefoss og Ål på Bergensbanen ved midnatt onsdag kveld, etter jord- og steinraset kvelden før.

Politiet stengte to bruer i Kongsberg som går over Numedalslågen på grunn av de store vannmassene.
Bendiksby, Terje
Trafikken i Kongsberg fikk merke den høye vannføringen i Numedalslågen.
Bendiksby, Terje
Tubaist David, som skal delta på paraden under åpningen av Kongsberg jazzfestival, tok bilder av de frådende vannmassene i Numedalslågen.
Bendiksby, Terje