Siden slutten av august har Indre Årsnes Dagligvare i Høvåg, Kristiansand blitt utsatt for 12-15 brødtyverier, skriver Fædrelandsvennen.

Enkelte netter har det forsvunnet så mye som 50 brød. Et fellesstrekk ved alle tyveriene er at det kun er loffen, vår alles venn i brødveien, som forsvinner. Grovbrødet blir stående igjen.

Sist tyvene slo til var natt til fredag. Tidlig på morgenkvisten stakk ukjente gjerningsmenn av med hele ti kasser med bakervarer.

Ti kasser med pølsebrød, finbrød, kaker og skolebrød forsvant. Som alltid sto grovbrødet igjen.

Uten spor

— Ranet på fredag har antakelig skjedd rundt klokken fem på morgenen. Vi har foreløpig ingen spor eller opplysninger å gå etter, sier lensmann Kjetil Nygård i Lillesand til Fædrelandsvennen.

Heller ikke betjeningen i butikken har noen anelse om hvem som kan stå bak.

— Det er et mysterium hele greia. De stjeler for 1000 av 1500 kroner hver gang de er her, sier kassadame Arnhild Glamsland.

— Vi stusser litt over at det er såpass mye som forsvinner, og at det kun er bestemte brødtyper som blir tatt, sier Nygård.

Den eneste ledetråden er funnet av noen bakerikasser langs veien ved Gåsetjønn, en mils vei nord for Høvåg.

— Jeg kan ikke tro at noen selger dette videre. Samtidig kan det ikke være noen som trenger så mye brødvarer til eget forbruk, sier innehaver Marion Glamsland Berntsen.

Avhengig av tips

Bilder fra butikkens overvåkningskamera viser at tyvene kom med bil natt til fredag. Når klokken er 4.46 ses lyset fra billykter utenfor butikken. Hvem som stoppet og hvordan bilen så ut er ukjent.

— Det er ikke gjort noen observasjoner av tyvene. Dette er nok en sak hvor vi er avhengig av å få informasjon fra publikum, medgir Nygård.

Nygård ønsker ikke å spekulere i hvem som kan stå bak, og sier at det ut fra opplysningene som foreligger "kan være hvem som helst". Han presiserer at politiet likevel kommer til å følge opp saken videre.

Sluttet etter notis i avisen

Innehaver av butikken, Marion Glamsland, sier fredagens tyveri er det første på lang tid. Etter at hun anmeldte saken i september var det slutt på de nattlige besøkene. Butikken var da blitt frastjålet brød et par ganger i uka i hele september måned.

— Vi fikk bakeriet til å låse inn varee i ei bod. Da den ble brutt opp, var tålmodigheten slutt. Vi gikk til politiet. Tyvene må ha lest notisen som kom i Fædrelandsvennen. Tyveriene tok i hvert fall helt slutt, forteller hun.

Men natt til fredag var brødtyvene altså på tilbake igjen. De ville, som vanlig, ha loff.