To personer var savnet etter et snøskred i Ørsta Skisenter på Bondaleidet torsdag.

Meldingen om skredet kom klokken 20.22. — Det siste nå er at det var to personer i raset og at begge er tatt ut. Den ene er skadet og var i skredet, den andre er ikke skadet. Det er usikkert om begge var inne i skredet. Per nå er ingen savnet, sier politioverbetjent Arild Reite ved Sunnmøre politidistrikt til bt.no i 21.20-tiden torsdag.

«God forfatning»

Klokken 21.15 sier skisenterets driftsleder Rune Moltudal at de har snakket med de to guttene som skal ha utløst skredet, og at begge er i relativt god forfatning.

— Nå søker vi gjennom skredet for å være sikker på at ikke det er flere i raset, sier Moltudal til bt.no.

- Så dere er ganske overbevist om at ikke flere ble tatt?

— Vi må søke gjennom skredet for å være sikre.

Ifølge Moltudal er mannskaper fra både Røde Kors, skisenteret og en lokal skredgruppe med i søket.

- Utenfor løypen

Skredet gikk i Ørsta Skisenter på Bondalseidet. Følgende melding lå ute på skisenterets hjemmeside i dag:

«T-trekket kan stoppe på kort varsel pga sterk vind. Flotte forhold på skisenteret. Det har kome mellom 10-20 cm nysnø i anlegget, og det er berre å leite fram ski og brett og kose seg.Vi har ope torsdag og fredag 18-21.»

Styreleder i Ørsta Skisenter på Bondalseidet, Svein Silseth, sier at skredet skal ha blitt utløst utenfor preparert løype.

Avsluttet søk

I23-tiden torsdag melder NTB at søket er avsluttet, uten at det ble funnetflere personer i snømassene. De to som ble tatt av skredet var to brødre på 22og 23 år. Den ene fikk skader i beina, mens den andre kom uskadd fra det.