Tar du med deg avtaleskjema og leverer det i bomstasjonen, kan du nå få utlevert brikken der.

Abonnentene i bompengeringen skal ha mottatt brev i postkassen som forteller om det nye bompengesystemet og hvilke betalingsordninger som gjelder.

Få informasjon i boden

Nå kan bilister som stopper i bomstasjonene i Bergen og på Askøybrua får utlevert informasjonsmateriell om det nye bompengesystemet.

Utskrift av det elektroniske skjemaet du finner på lenken til høyre eller utfylt avtaleskjema tas med til bomstasjonene der du kan få brikken. Faktura får du i posten.

Neste mandag kan alle få brikke

Neste mandag, 15. desember, kan alle bilister å tegne en AutoPASS-avtale. Da skal også alle husstander i Bergen og omegnskommunene ha mottatt en brosjyre med detaljert informasjon om betalingsmåter og praktiske forhold omkring automatiske bomstasjoner.

Motorsykler går fra 1. februar 2004 gratis over Askøybrua.

Ta ikke brikken med på bussen

Ta ikke med deg brikken i vesken på bussen, den kan da bli belastet hver gang du passerer en bomstasjon.

— Nei, brikken skal en ikke ta med på bussen. Brikken skal ikke flyttes fra bilen og det går ikke an å slå den av. Skal du ha den med må du ha den i en kakeboks, sier overingeniør Reidun Instanes i Statens vegvesen til bt.no.

Ferdig til jul

— Vi holder nå på med en hektisk innspurt i byggearbeidene på bompengestasjonene, men vi skal bi ferdige før åpningen. Det grøvste av byggearbeidene vil bli ferdig til jul. Før åpningen skal vi ha en del testing av utstyret, sier Reun Instanes.

I Sandviken vil bilister som kommer opp fra Gamle Bergen bli registrert før de kommer opp til bompengeboden.

Svar på de vanligste spørsmålene

Mange har fått et informasjonsskriv hjem fra Bro & Tunnelselskapet om AutoPASS, men fortsatt er mye uklart for mange. I informasjonen står det at en kan få ulevert brikkene i bompengebodene, men ikke i rushtiden.

— Hva er de vanligste spørsmålene der får om AutoPASS?

— En del av dem som kontakter oss ønsker hjelp til å fylle ut skjemaet. Ellers så lurer folk på om de kan bruke brikken de har fra Trekantsambandet eller andre AutoPASS samband. Til det er svaret ja, de kan bruke brikken, men de må oppgi brikkenummer, sier Annlaug Nævdal i Bro & Tunnelselskapet til bt.no.

Nævdal forteller også at mange lurer på om de må bruke opp alle passeringene de tegner seg for i løpet av en måned. Til det er svaret nei. I Bompengeringen er det satt et tak på 50 passeringer i måneden. Det en har til overs blir ført over til neste måned.

Åpent i bodene i helgene

Frem til AutoPASS blir innført den 1. februar 2004, blir det åpent i en del bompengeboder noen helger.

Lørdag og søndag den 13. og 14. desember og 20. og 21. desember mellom klokken 10.00 ý 14.00 blir følgende boder åpne for å hente AutoPASS brikker:

Gravdal, Sandviken, Løvstakken og Gamle Nygårdsbro.

De samme bodene har også åpent helgene 10. og 11. januar og 17. og 18. januar.

Hva er AutoPASS?

AutoPASS er navnet på den elektroniske brikken som du trenger for å passere bompengebodene.

AutoPASS brikken festes på innsiden av bilens frontrute. Brikken sender fra seg et signal. Antennen i bomstasjonen mottar signalet om hvilken brikke som passerer og dermed hvilken kundekonto som skal belastes.

Kundekontoen består av en forskuddsbetalt AutoPASSavtale og virker som et klippekort som ikke går ut på dato. Forskuddsbetalt AutoPASSavtale gir deg rabatt. Ny faktura blir automatisk tilsendt når "kontoen" nærmer seg null.

En kan knytte to biler til samme AutoPASSavtale og kundekonto. Med brikke belastes du bare for én passering i timen pr. bil.

Du tenger ikke hente brikken i bompengeboden. Du kan også sende inn registreringsskjemaet til Bro & Tunnelselskapet og få brikken hjem i posten.

Du finner Bro & Tunnelselskapets informasjon og registreringsskjema i lenken oppe til høyre.

<b>BRIKKEN:</b> Slik ser AutoPASS-brikken ut. Den kan du bestille på internett eller med et skjema alle husstander får i posten.