HALLGEIR OFTEDAL

I dette brevet gjør Kristiansen sterke seksuelle tilnærmelser mot en kvinne fra Eg. Kripos mener at det er sannsynlig at Kristiansen har skrevet brevet.

Kristiansen nektet blankt for å ha skrevet dette brevet, der han inviterer kvinnen til seksuelle aktiviteter. Brevet skal ha blitt kastet inn gjennom et stuevindu og var festet til en dametruse.

Førstestatsadvokat Dahl: — Hadde du pornografi hjemme ?

Viggo Kristiansen: - Jeg hadde 23-24 videofilmer.

Den tiltalte opplyste at det var godt mulig at han også hadde filmer med dyresex, jentesex og vanlig sex.

Førstestatsadvokat Dahl: - Hvor ofte så du på filmene?

Viggo Kristiansen: - Ikke så ofte, fordi min mor og de var ofte hjemme, og jeg hadde ikke egen video.

Aktor viste deretter frem nakenbilder som Kristiansen hadde tatt av seg selv og som han skulle bruke i kontaktannonser i blader. Kristiansen følte seg etter hvert så ubekvem at han ba om å slippe på svare på spørsmål om nakenbildene. Denne anmodningen etterkom aktor.

Kristiansen fortalte at dagen før han ble pågrepet hadde Jan Helge snakket om at dette kanskje var den siste kvelden de var fri.

— Han fleipet om dette, og jeg fleipet med.

Aktor: - Var det ikke rart at Jan Helge fleipet med dette når han virkelig hadde vært med på drapet?

Viggo Kristiansen: - Nei. Han var så flink til å fleipe.

Førstestatsadvokat Dahl: - Så kom det noen nye DNA-resultater som politiet ville presentere for deg. Politiet ville avhøre deg på nytt. Ga du noen forklaring?

Viggo Kristiansen: - Nei, jeg var så trøtt og lei av avhør at jeg ba om å få snakke med min forsvarer. Så ble vi enige om at jeg ikke skulle la meg avhøre.

Førstestatsadvokat Dahl: - Hva var grunnen til det?

Viggo Kristiansen: - Som sagt, jeg var trøtt, utslått og lei av å sitte i avhør. Jeg var rett og slett lei.

Aktor spurte deretter Kristiansen om han hadde gitt en liten gutt forskjellige presanger. Det er denne gutten Kristiansen er tiltalt for seksuelle overgrep mot. Tiltalte nektet for dette.