Det skriver VG søndag. Pengene stammet fra Breiviks salg av falske vitnemål over internett. Dette salget skal ha vært langt mer innbringende enn tidligere antatt.

Politiets etterforskning har avdekket at det i årene 2003 til 2006 ble satt inn 3,6 millioner kroner på Breiviks bankkontoer i utlandet.

Tok ut små beløp

Kjøperne av de falske vitnemålene betalte gjennom PayPal, E-Gold eller til en bankkonto han hadde i Latvia. Breivik tok senere ut kontanter i minibanker i Oslo ved hjelp av en rekke utenlandske kort.

For at ikke skattemyndighetene eller andre skulle fatte mistanke, sørget Breivik for å ta ut relativt små beløp hver gang.

Etterforskningen har avdekket at moren satte kontanter hun fikk av sønnen inn på sine egne bankkontoer, for senere å overføre dem til Breivik.

14 bankkontoer i syv land

I avhør har moren fortalt at hun opprettet tre bankkontoer i eget navn til dette formålet. Hun har også innrømmet å ha hjulpet sønnen med å hvitvaske 400.000 kroner via disse.

Politiet har til nå funnet 14 bankkontoer i syv forskjellige land som kan knyttes til Breivik.

Foruten Latvia befant disse kontoene seg i Litauen, Estland og USA, samt i de karibiske skatteparadisene Antigua og Barbuda, Dominica og St. Vincent og Grenadinene.