Ifølge den britiske avisen Sunday Telegraph kjøpte Breivik 500 gram svovelpulver til bruk i eksplosiver, en beskyttelsesdrakt og en skrustikke til en drill av britiske forhandlere under brukernavnet andrewbrei på eBay. Drillen skulle Breivik bruke til å forgifte kuler, skriver han i manifestet sitt.

I tillegg skal Breivik ha kjøpt et riflegrep fra en selger i Hongkong, et kikkertsikte fra en kineser, og en bajonett fra en selger i USA.

De britiske forhandlerne avisen har snakket med, er rystet over at produktene deres kan ha blitt brukt i terrorangrepene 22. juli der 77 personer ble drept.

En talsmann for britisk politi vil ikke kommentere saken, men opplyser at de har kontakt med norske myndigheter. Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken spesifikt.

— Men det er selvsagt en viktig del av etterforskningen å finne ut hvordan den siktede har klart å produsere eksplosiver og skaffe våpen. Dette har han forklart seg noe om i avhør, og vi gjør nå undersøkelser for å etterprøve dette og få svar på ubesvarte spørsmål, sier politiadvokat Sturla Henriksen Bø i Oslo politidistrikt til NTB.