• Hensiktsmessig for å få svar fra ham, sier politiet.

Tidligere har han fått penn og papir. Nå får terrorsiktede Anders Behring Breivik datamaskin inn på cellen.

Datamaskinen skal kun inneholde skriveprogram, og har ingen forbindelse med omverden. Dermed får ikke Breivik diskutere med sine likesinnede på internett.

Gjennomgått

— En PC er kravet vi har gått med på. Han skal få skrive på den. PC-en blir gjennomgått av en tekniker før han får den, sier politiadvokat Christian Hatlo til BT.

- Hvorfor etterkom dere kravet?

— Det har vært særdeles viktig å få informasjon fra ham. Det er mange krav vi ikke engang har vurdert, men vi fant det hensiktsmessig å gi ham en PC for å få ham til å snakke, sier Hatlo.

Breivik har ennå ikke fått datamaskinen, men det skal være nært forestående.

Tirsdag i forrige uke, dagen etter kjennelsen om de første åtte ukene med varetektsfengsling, fikk Breivik utdelt penn og papir.

Da sa mannens forsvarer, Geir Lippestad, at Breivik ville skrive en forsvarstale.

Snus og sigaretter

— Han jobber med en tale som han skal holde på et tidspunkt. Han gjør det meste på engelsk og sier dette er hans arbeidsspråk, sa Lippestad til VG Nett.

Også på det tidspunktet krevde han datamaskin, noe politiet den gang ikke innfridde.

Blant de andre kravene, omtalt som «de mer verdslige kravene» av Lippestad, er å få snus, sigaretter og en klokke på cellen.

Andre krav skal ha vært å få taletid på NRK, at kongen abdiserer og at regjeringen går av.

FENGSLET: Terrorsiktede Breivik på vei fra fengslingsmøtet mandag 25. juli i Oslo tingrett. Dagen etter ble han overført til Ila.