Stavanger (NTB-Leif Hamnes): Politiet fikk i 19-tiden fredag melding fra forbipasserende som hadde observert en bevisstløs person. Det viste seg snart at personen var død.

— Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke avklart. Vi definerer funnet som mistenkelig, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NTB.

Funnstedet ligger på østsiden av Hundvåg, på et jorde ved en gangsti i nærheten av Lunde skole. Området ble fredag kveld sperret av.

Brannskadd

Politiinspektør Ernst Rossebø opplyser at den avdøde mannen var forbrent.

— Den avdøde hadde brannskader, men jeg kan ikke si noe sikkert om i hvor stor grad vedkommende var forbrent, sier Rossebø til NTB.

Mannen skal også ha vært pen i tøyet.

Den avdødes identitet er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke registrert noen meldinger om savnede i området.

Tidlig stadium

Rogaland politidistrikt er inntil videre tilbakeholdne med opplysninger fra funnstedet, men har ifølge Aftenbladet.no funnet gjenstander i terrenget rundt den døde som politiet anser som «unaturlige».

Etterforskningen er på et tidlig stadium, og politiet har foreløpig ikke konkludert med at dødsfallet er et drap. Politiet har følgelig heller ikke kontaktet Kripos med tanke på teknisk eller taktisk bistand.

— Med dødsfallet definert som mistenkelig, gjøres de samme kriminaltekniske undersøkelser som ved en drapsetterforskning. Foreløpig er arbeidet på et tidlig stadium, sier Rossebø til NTB.