Nyttårsaften er tradisjonelt brannfolks verste dag i året. I tillegg til at det sendes opp fyrverkeri for millioner av kroner, kommer ødeleggelsene i forbindelse med branner opp i millionbeløp. I år har imidlertid brannmannskapene hatt nok å gjøre også helgen før nyttårsaften.

Brønnøysund

I Brønnøysund sentrum brant en forretningsgård med tilhørende leiligheter ned til grunnen i morgentimene søndag. En kvinne på 28 år ble funnet omkommet i den leiligheten politiet regner med at brannen startet. Brannårsaken er ukjent.

— Politiet fikk melding om brannen klokken 05.50, og da var store deler av bygningen allerede overtent, sier lensmann Kurt Nilsen i Brønnøysund til NTB.

— Huset er totalt utbrent. Det er bare rammeverket som hangler og står ennå, forteller Nilsen.

En stund var det fare for at brannen skulle spre seg, men brannmannskapene fikk situasjonen under kontroll.

Narvik

I Narvik omkom en person mens to personer foreløpig er savnet etter en brann i en enebolig i bydelen Fagernes. En person ble sendt til sykehus med alvorlige skader, mens fire personer kom seg uskadd ut av huset.

Årsaken til brannen, som startet ved 02.30-tiden natt til søndag, er ennå ikke kjent, men brannetterforskere fra Kripos er rutinemessig koblet inn i saken.

Politiet i Narvik har ennå ikke gått ut med nærmere opplysninger om den omkomne og de to savnete personene.

Lindås

Tre personer ble husløse etter at et eldre bolighus brant ned på Søre Soltveit i Alverstraumen i Lindås natt til søndag. Ingen av dem som bor i huset var hjemme da huset brant.

— Da den ene av beboerne kom hjem i 01.30-tiden natt til søndag, sto huset i full fyr. Like etterpå var det helt overtent, sier førstebetjent Terje Hilland ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Natt til lørdag omkom en 75 år gammel mann i en husbrann utenfor Magnor i Hedmark. Bolighuset brant ned til grunnen.

Økning

Med søndagens dødsofre er antallet omkomne i branner her i landet i år oppe i 57 personer. Det betyr at det er omkommet flere personer i branner i 2001 enn i 2000, da det tilsvarende antall var 55 omkomne.

(NTB)