— Vi fikk melding om branntilløp ved asylmottaket. Det er brann i kantinebygget, og folk er evakuert, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det var en forbipasserende som varslet om brannen, i følge Adressa.no

Klokken 09.15 opplyser politiet at det fortsatt brenner kraftig, og at de er redde for at hele bygget brenner ned. Det er et sentralbygg med kontor, resepsjon, kjøkken, personalrom og tv-stuer på én etasje med kjeller, 30 x 10 meter.

— Vi har skaffet overnatting til beboerne. Vi har 40 rom på Ørin overnatting på industriområdet i Verdal, og vi leier leiligheter i sentrum som har overnattingskapasitet til 25. Så overnattingskapasiteten i Vaterholmen er ikke berørt, sier Inger Marie Bakken, kommunalsjef i Verdal.

— Nå må vi sørge for at vi får tilbake strøm og vann. Når det er på plass, vil mottaket tas i bruk igjen, sier Bakken.

To savnet

65 personer er evakuert fra asylmottaket, og er fraktet til rådhuset i Verdal i to busser. Kommunen har etablert et kriseteam for å ta hånd om dem.

— De sitter nå på rådhuset og spiser. Det er psykiatrisk sykepleiere til stede, som skal kartlegge hvordan folk takler situasjonen og finne ut av hvilke behov som finnes, sier Bakken.

Totalt bor det 79 personer på mottaket.

— Det er personer vi ikke vet hvor er, og utfordringen nå er å finne ut hvor de befinner seg. Vi har ingen mistanke om at de er i det brennende bygget, men kan ikke utelukke det. Vi har ikke fått bekreftet at det var tomt ennå, sier operasjonsleder Lars Letnes.

I formiddag ble det opplyst på en pressekonferanse i Verdal rådhus at man har fått oversikt over hvor 12 av de 14 personene som ikke var til stede utenfor asylmottaket i morges befinner seg.

— Det er fortsatt to personer som vi ikke har fått kontakt med, sier kommunalsjef Bakken.

Vet hvor brannen startet

Brannvesenet vet nokså sikkert hvor brannen har oppstått og politiet vil starte etterforskningen så snart temperaturen tillater det.

Meldingen om brannen kom i 06.30-tiden søndag morgen. Ifølge adressa.nos reporter på stedet brant det godt i bygningen da brannvesenet kom fram, og like før klokken 09 var det fortsatt ikke kontroll på stedet. Det er stor røykutvikling.

Kantinen er en gammel trebygning, og det er derfor vanskelig slukningsarbeid. Kantinebygget er totalskadd.

Bygningen er totalskadd.
Leif Arne Holme