— Jeg oppdaget at noen utenfor vinduet ville ta oss. Jeg gikk ut for å be dem roe seg ned, og sa at de ville slåss, fikk de heller gjøre det én mot én. Men da jeg snudde meg, var det en som fyrte til meg. Jeg ble slått i bakken, sier Ole Ones fra Norheimsund, som hadde tatt seg en pause fra Brann-showet i Spektrum, og bestemte seg for å besøke puben Two Dogs like ved.

— Mens jeg lå nede, fortsatte noen andre med å sparke meg. Jeg så ikke hvem de var, men de hadde mørke klær på seg. Like etter så det ut som om de ville knuse hele stedet. De kastet stoler gjennom vinduet og begynte å slåss med folk innendørs. Jeg var dritredd, sier Ones.

Slagsmålet begynte like etter klokken ni i kveld, og var over et drøyt kvarter senere.

Svensker og VIF-logoer

Omgitt av glasskår, stolrester og knust inventar, prøver daglig leder på Two Dogs, Egil Storlien å forklare hva som skjedde.

— Vi hadde det så fint. Det var sikkert 60-70 gjester her. Puben var full av Brann-fans som oppførte seg veldig bra. Plutselig ble vi angrepet. Det skjedde veldig fort, i løpet av fem minutter. Jeg vet ikke hvor mange de var. 12-15 stykker, kanskje, sier Storlien.

-Jeg tror vi snakker om innleide svensker. Mange av dem i hvert fall pratet svensk. Men jeg så også at noen hadde Vålerenga-logo på klærne. Jeg er vaktansvarlig på VIF sine hjemmekamper, men jeg kjente ikke igjen noen, sier Morten Ramsøy, som også jobber i puben.

Skadet Brann-supporter

Etter slagsmålet ble en blødende Brann-supporter kjørt til Ullevaal Universitetssykehus. Ambulansen kjørte direkte til øyeavdelingen, men ingen der ønsker å kommentere omfanget av skadene.

De svartkledde slåsskjempene forlot stedet etter kort tid. Politiet var raskt på stedet med store mannskaper, men pågrep bare en av de svartkledde. Det bekrefter operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politikammer

— Han vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre, sier hun.

BANKET OPP: Brann-fan Ole Ones fra Norheimsund fikk cupfinaleoppladningen ødelagt da puben han satt i ble angrepet av det som kan ha vært en gruppe fotballhooligans. FOTO: HELGE SKODVIN
Puben Two Dogs etter supporterbråket.
RUNE NIELSEN