Svolvær (NTB): På grunn av brann i en transformatorstasjon ble strømmen til hele Lofoten samt deler av Harstad kuttet tirsdag kveld.

I påvente av at Statnett skulle sette i gang feilsøk, måtte Lofotkraft kutte strømforsyningen til hele Lofoten for å unngå skade på utstyr, skriver Lofot-Tidende.

"Statnett jobber med feilsøk i 132kV-nettet i nordre Nordland og Søndre Troms fasebrudd/jordfeil, derfor må vi mørklegge Lofoten", heter det i en melding på Lofotkrafts nettsted.

Strømmen ble kuttet like før klokken 22. En time senere ble også deler av Harstad-regionen strømløs, opplyser Statnett.

Vet ikke når feilen rettes

Statnett lokaliserte sent tirsdag feilen til et branntilløp i Kilbotn transformatorstasjon.

– Så snart brannvesenet får slukket brannen vil Statnett starte arbeidet sammen med de lokale nettselskapene for å få strømmen tilbake. Det er usikkert hvor lang tid det vil ta før feilen er rettet, opplyser Statnett.

Hovedlinjen inn til Lofoten er ifølge Lofotposten gammel og arbeid med å fornye den starter neste år. I fjor delte Lofotkraft ut en brosjyre til lokalbefolkningen med tips til hvordan man bør forholde seg ved langvarige strømbrudd.

Strømmen tilbake på Røst

Kl. 23.50 la Lofotkraft ut følgende melding:

"Vi har ikke fått klarhet i hvor feilen befinner seg, og avventer fortsatt tilbakemelding fra Statnett. Etter det vi vet nå, er feilen i overliggende nett dvs. ikke i Lofotkraft sitt nett.

Vi har nå startetaggregatparken på Røst, så der er strømforsyningen tilbake. Hvis feilen blir langvarig, vil vi også vurdere sonekjøring i resten av Lofoten."

(©NTB)