Det var på terrassen utenfor lokalene som skal huseadvokatkontoret BA-HR og Stenersenmuseet at det begynte å brenne rundt kl15.05-15.10 mandag ettermiddag.

— Det brenner i fasaden i toppetasjen. Vi er i gang med slokking, sa Stig Henning Duaas ved Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten.no klokken 15.40 mandag ettermiddag.

Brannvesenet hadde da ikke fått kontroll på brannen, og det var uklart hvordan den kom til å utvikle seg.

Fikk kjapt kontroll

Men i løpet av få minutter hindret brannvesenet tap avverdier for et nisifret beløp på Tjuvholmen. Klokken 15.50 opplyste Oslo politidistrikt at brannen er under kontroll:

— Brannen er under kontroll, nesten slukket, opplyser politiet.

Åpen flammebruk mulig årsak

En sannsynlig årsak til branntilløpet i Aicon-bygget påTjuvholmen er åpen flammebruk under tjæring på en terrasse i 5. etasje.

Morten Jacobsen ved Tjuvholmen drift sier man fikkmelding om røykutvikling, røyk som nådde over til Munkedamsveien i Vika.

Ifølge Jacobsen drev man med membransveising på terrassenutenfor 5. etasje, et arbeid der man bruker tjære/bek og åpen flamme.

— Det kan være at det er flamme som har antent materiale.Kanskje blir det her spørsmål om bruk av flamme i den voldsomme vinden. Men deter tidlig å si noe sikkert, sier Jacobsen.

- Gikk på skinner

Det blåser mandag kraftig også på Aker Brygge/Tjuvholmen,så kraftig at man må anstrenge seg for å holde seg oppreist.

Ifølge Jacobsen var den første brannbilen på plass alt15.20. Brannen var slukket få minutter senere.

— Alt gikk på skinner, sier Jacobsen.

Han er sjeleglad det ikke tok fyr i taket over de tobyggene som utgjør Aicon-bygget. Det har kostet 120 millioner kroner.

Brannen skapte liten oppstandelse på Aker Brygge.