• Jeg så et kraftig lys som kom fra bakgården. Så hørte jeg glass som knuste. Plutselig flammet ilden opp, sier Linda Kristin Røed.

Røed fikk varslet de andre som var inne i bygningen, og tok beina fatt, skriver aftenbladet.no.

— I farten reddet jeg buret med rottene mine, en skinnjakke og en cd-mappe, sier den fortvilte kvinnen.

Hun forsto at det brant i bygningen litt over klokken 23 tirsdag kveld.

- Glassruter eksploderte

Bådegata 2 er en trebygning som ligger i kvartalet nord for Victoria hotell i Stavanger sentrum. Bygningen ligger like ved Skansen Hotel som også ble evakuert. Ifølge politiet hadde alle personene som oppholdt seg i bygningen kommet seg ut.

Daniel Nielsen var også i bygningen da det begynte å brenne.

— Jeg fikk fatt i brannslukkingsapparatet og ringte samtidig politiet, sier han.

— Det gikk ikke mange sekundene før flammene hadde fått skikkelig tak, og flere glassruter eksploderte, sier Daniel Nielsen.

— Helt sinnssykt, sier han.

— Jeg vet at det var fem av oss inne i bygningen, vi som bor i kollektivet i Bådegata 2. Alle kom seg ut, sier Linda Kristine Røed.

Ble vekket av skrik

— Jeg lå og sov da jeg ble vekket av at noen skrek, sier Alexandra Strandman. De kraftige ropene var nok til at jeg forsto alvoret, sier hun.

Litt før midnatt brant det fortsatt i bygningen.

— Det brenner i taket, sier innsatsleder Einar Johannesen fra Politiet. Han opplyste et kvarter før midnatt at brannvesenet hadde kontroll over brannen, men at det var usikkert om den ville blusse opp igjen.

Innsatsleder Einar Johannesen opplyser til Aftenbladet.no at brannen har startet i bakgården mellom Bådegata 2 og 4. Brannen har siden spredt seg til trebygningen i Bådegata 2.

Brannen ble meldt i 23-tiden tirsdag kveld.